Israel Nash + Dakota Sea Riders - Live på Innergården

Israel Nash framför americana som inte hålls tillbaka utav traditionstyngda ok utan lyfter och utforskar i sin väg mot perfektion. Urstarka låtar och melodier där bandet närmar sig alltmer den perfekta formen; En kombination av finess & tyngd som samspelar med spontanitet & exakthet.

”…gets as close to heaven as music can take you. A perfect fusion of Americana, psychedelia and vocal harmonies – mostly recorded by Nash with himself – and poetic lyrics inspired by nature” – Louder Than War

SUPPORT: DAKOTA SEA RIDERSISRAEL NASH föddes och växte upp i Missouri innan han flyttade till New York. In 2011 gav han ut sitt genombrottsalbum ”Barn Doors and Concrete Floors”. Plattan var en hyllning till inspiratörer som Neil Young och Rolling Stones och fick strålande kritik över allt. Ett drygt år senare flyttade han och familjen från New York till en ranch utanför Austin, djupt inne i ’Texas hill county’. Fast storstaden inte är långt borta är det ett ödsligt landskap med mjuka kullar och en oändlig himmel. Det är vackert och storslaget men också hårt och ibland hotfullt. Torka, tumbleweed, taggiga kaktusar och skallerormar hör inte till ovanligheterna.

Och miljöbytet påverkade alldeles uppenbart musiken. På de två följande plattorna ”Israel Nash’s Rain Plans” och ”Silver Season” hittade han ett eget sound och ett delvis nytt sätt att skriva låtar. Varmt och ombonat, men en melankoli är ständigt närvarande. Ibland tar den råa gitarrocken över som en påminnelse om farorna och hoten från omvärlden.

Alla bitarna i Israels musikaliska vision föll på plats redan med ”Rain Plans”, förfinades på ”Silver Season” och nådde perfektion på ”Lifted”. Kan man luras att tro. Men Israel är som sagt inte en artist som slår sig till ro. Han överträffar sig själv hela tiden, på skiva och live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash sommaren 2019! Bättre än så blir det inte.


Dakota Sea Riders består av handplockade musiker i värmländska rockscenen från band som Perry and The Travellers, Deadly spirits, Möra Pär och Lykantropi. Musikaliskt flirtas det med den amerikanska folkscenen som blandas upp med nordisk indie, hela tiden med de personliga texterna i fokus. Det är akustisk och organisk musik i grunden men med elektrifierad potent rockorkester som ackompanjemang. Perfekt uppvärmning inför kvällens huvudakt!

 

01 aug
Innergården

När: Tor 1 aug

Tid: Dörrar: 18.00 | Stagetime fr 19.00

Ålder: 18år

Biljett: 295sek + avg

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.