Konserter och livespelningar hör till Nöjesfabrikens absoluta specialiteter. Vårt mål är att se till att varje spelning blir en oförglömlig konsertupplevelse. Både för publiken och för artisterna. Genom åren har vi stått för många av Karlstads största konserter och livespelningar. Här hittar du våra aktuella konserter >>

FEM LIVESCENER
Med en yta på 7 500 kvadratmeter rymmer Nöjesfabriken hela fem olika scener. I Stora Eventhallen tar vi emot nära 2 000 personer och här har flera världsartister som Snoop Dogg, Wyclef Jean och Morrisey stått på scen. I vår intilligande rockbar spelar oftast som namnet antyder, rockband som föredrar intimare spelningar för publik i en mindre skala. Under sommaren öppnar vi upp vår Innergård där vi har en kapacitet på nära 800 gäster . I vår Mässhall bjuder varvar vi konserter, företagsevent och andra arrangemang året om. Här bjuder vi också in till Nöjesfabrikens julbord med show varje år.


En stjärnspäckad historia
På våra olika livescener spelar världsartister, svenska stjärnskott och lokala förmågor med jämna mellanrum. Nöjesfabrikens livscen har en lång och stjärnspäckad historia. I september 2003 premiäröppnade vi med The Cardigans och 2005 fick vi av STIM utmärkelsen Stimgitarren. 2006 spelade Morrisey på vår stora scen och 2007 satte Motörhead konsert på Nöjesfabriken på sitt CV. The Hives, Darin, Robyn, Bo Kaspers, Bob Hund, Takida, Entombed, Eric Gadd, Lisa Miskovsky, Daniel Adams-Ray, Thåström, Weeping Willows, Salem Al Fakir, Wyclef Jean, Europe, Veronica Maggio, Oskar Linnros, Håkan Hellström, W.A.S.P, Teddybears, Adrian Lux och Volbeat är exempel på andra band och artister som genom åren uppträtt på våra livescener.

Kommande konserter och livespelningar
Vi ser förstås fram emot att göra listan över liveartister som spelat hos oss ännu längre. Under spelchema live kan du läsa mer om kommande konserter på Nöjesfabriken. Där finns också information om biljettförsäljning till respektive konsert. Håll utkik efter nya bokningar här på vår webbplats och på vår Facebooksida!

ARRANGEMANG UTANFÖR HUSET
2019 togs ett nytt steg i Nöjesfabrikens historia. Vi är nu mer också en event- och konsertarrangör utanför Nöjesfabrikens väggar. Tillsammans med Live Nation arrangerade vi exempelvis Gyllene Tiders avskedsturné i Mariebergsskogen med 12000 besökare, Lars Winnerbäcks höstturné i Löfbergs Arena och Stefan Sundström på Scalateatern. Vi älskar helt enkelt livemusik!

en av SVERIGES BÄSTA NattklubbAR 23-02 VARJE LÖRDAG
Verket är en lördagsklubb och Karlstads mest populära uteställe. 2015 och 2016 utsågs VERKET till Sveriges bästa nattklubb. Vi erbjuder en klubb i glamourös och lyxig miljö, där inredningen förmedlar en varm och sensuell känsla. Internationella DJ:s blandas med lokala förmågor och stora delar av upplevelsen bygger på våra fantastiska ljud- och ljusshower. Maila till verket@nojesfabriken.se för att boka bord och läs mer om Verket Nattklubb här