Innergården

Israel Nash

Biljetter
Datum
01 augusti
Plats
Innergården

Riff Raff Live presenterar stolt Israel Nash till Innergården!

Israel Nash framför americana som inte hålls tillbaka utav traditionstyngda ok utan lyfter och utforskar i sin väg mot perfektion. Urstarka låtar och melodier där bandet närmar sig alltmer den perfekta formen; En kombination av finess & tyngd som samspelar med spontanitet & exakthet!


ISRAEL NASH

Israel Nash Gripka föddes och växte upp i Missouri innan han flyttade till New York. In 2011 gav han ut sitt genombrottsalbum ”Barn Doors and Concrete Floors”. Plattan var en hyllning till inspiratörer som Neil Young och Rolling Stones och fick strålande kritik över allt. Ett drygt år senare flyttade han och familjen från New York till en ranch utanför Austin, djupt inne i ’Texas hill county’. Fast storstaden inte är långt borta är det ett ödsligt landskap med mjuka kullar och en oändlig himmel. Det är vackert och storslaget men också hårt och ibland hotfullt. Torka, tumbleweed, taggiga kaktusar och skallerormar hör inte till ovanligheterna.

Och miljöbytet påverkade alldeles uppenbart musiken. På de två följande plattorna ”Israel Nash’s Rain Plans” och ”Silver Season” hittade han ett eget sound och ett delvis nytt sätt att skriva låtar. Varmt och ombonat, men en melankoli är ständigt närvarande. Ibland tar den råa gitarrocken över som en påminnelse om farorna och hoten från omvärlden.

Alla bitarna i Israels musikaliska vision föll på plats redan med ”Rain Plans”, förfinades på ”Silver Season” och nådde perfektion på ”Lifted” och” Topaz”. Kan man luras att tro. Med nya plattan ”Ozarker” har den hyllade Texas-via-Missouri artisten tillsammans med producenten Kevin Ratterman (My Morning Jacket, Ray LaMontagne) tagit ytterligare ett steg & skapat en platta som i mångt och mycket är en hyllning till de musikaliska rötterna. Och mer än så; Ett album som filosoferar över kärlek och familj, över skönhet och smärta, över det som förenar oss genom bra och dåliga tider. Han överträffar sig själv hela tiden på skiva som live. Så vad du än gör, missa inte Israel Nash!


 

Mer information

När: Torsdag 1 aug
Tid: Dörrar till Innergården: 18.00 | Stagetime ca 20.00
Ålder: 18+
Biljett: Från 295sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se samt Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080