Vasas Flora och Fauna - Live på Bar Teatral

Den 15 september landade uppföljaren ”Veneziansk afton” som även den fått mycket fina omdömen utav såväl press som fans. Vi inleder säsongen 2018 på Bar Teatral med indiepop på finlandsvenska! Vi välkomnar Vasas Flora och Fauna till Karlstad!


Äntligen är det dags igen för konsertkväll på Bar Teatral!

Se bättre!
Vi lyssnade på er gäster efter konserten med John Holm och har nu byggt en högre scen för att ni ska se bättre.

Äta!
Vill du äta innan konserten rekommenderar vi CAVA 42 där du mot uppvisande av kvällens konsertbiljett erhåller 15% rabatt på maten. På Bar Teatral serveras förutom kylda drycker lite snacks och enklare göttiga tilltugg.

Tider och biljetter!
Vi öppnar baren och dörrarna klockan 19. Konsertstart från tidigast 20.00. Ikväll är det mestadels ståplats som gäller för att så många som möjligt ska få uppleva konserten. Kom i tid för att trygga din plats nära scen. Vi har i skrivande stund ett fåtal biljetter kvar och kommer förmodligen släppa några i dörren.

 

OM BANDET
På debutalbumet Släkt med Lotta Svärd avhandlade Vasas flora och fauna det österbottniska livets små och stora eskapader – berättat genom vackra, melankoliska sånger på finlandssvenska. Albumet blev en Amors pil rakt in i mångas hjärtan och trion blev en av 2015 års mest älskade debutanter.

“Inom borgerskapet i Europa blev det under 1800-talet på modet att fira sommarens slut med lyktor, bengaliska eldar och fyrverkerier på ett sätt som skulle efterlikna de traditionella vattenfestivalerna i Venedig. Man hade stort nöje av dessa fester under många decennier, men trender kommer och går, och de venezianska aftnarna föll snart i glömska. 

Fast inte helt, för det finns en oansenlig liten region i norr där man hållit fast vid sitt firande av veneziansk afton. I skogen och på klipporna vid Kvarkens östra stränder avtackas sommaren fortfarande på just detta sätt, med lite marschaller, smällare, raketer och en och annan öl.

Inget konstigt med det, märkvärdigheter finns överallt. Vasas flora och fauna är som bekant från Österbotten, vilket inte i sig är intressant eller till deras fördel. Risken för att man i provinsen skapar provinsiell konst har tvärtom visat sig vara hög. Vasas flora och fauna verkar dock tro att om man bara hänger sig tillräckligt mycket åt det särskilda och specifika, utan rädsla för att inte nå fram till huvudstaden, så kommer man till slut att göra bra konst.

Men vem vet hur långt det räcker. Tvehågsenheten är nämligen också ett utmärkande drag hos Vasas flora och fauna. De vill vara varken finnar eller svenskar, östliga eller västliga. Och de är inga bakåtsträvare, men suckar djupt när de ser vart allt barkar. De säger sig gärna vilja kämpa tillsammans, men skyr samtidigt alla krav på bestående engagemang. De vill leva festligt, men ryggar tillbaka inför kaosartad uppsluppenhet. Vad gör man när viljorna alltid tycks motstridiga till den grad att de släcker ut varandra? Utvägarna som presenteras på ”Veneziansk afton” varierar mellan död för egen hand och oupphörlig självbefläckelse.”


Vasas flora och fauna
Tina Kärkinen, Daniel Ventus och Mattias Björkas
Gruppen debuterade 2015 med “Släkt med Lotta Svärd”, en samling sånger som snart blev några av årets mest omtalade av såväl musikkritiker som publik. År 2016 släpptes den fristående dubbelsingeln “Honda Monkey” / ”Sammy, finsk spets” som följdes av spelningar på bland annat Way Out West och Stockholm Music & Arts. 2017 släpptes ”Veneziansk afton”, som är bandets andra album som producerades, spelades in och mixades av Niklas Berglöf i Stockholm.

 

02 feb
Bar Teatral

När: Fre 2 feb

Tid: 19.00-23.00

Ålder: 18år

Biljett: 225sek + avg

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.