Stiftelsen lägger turnépremiär på Nöjesfabriken

Efter Guld och Platina-regn över debutalbumet Vart Jag än Går, en utsåld turné i våras och en bejublad spelning på hemmafestivalen Ljungarocken så kan vi nu meddela att bandet återigen beger sig ut på vägarna i höst. Turnén har premiär på Nöjesfabriken i Karlstad den 8 november och biljetterna släpps på måndag den 2 september kl 9.00.

OBS! KOM I TID! Vi räknar med långa köer!

Självklart är både bowlingbar och nyöppnade CAVA 42 öppet som vanligt för er som vill käka en bit och värma upp med något gott att dricka inför kvällen.

Ulf Nilsson

Förband: Ulf Nilsson (Stagetime: 21:30)

Hans mäktiga rockröst tog honom 2012 hela vägen till segern i TV:s The Voice. Men Uffe Nilsson är ingen ”TV-produkt”. Han vann allas respekt genom att spela efter sina egna regler, veta vem han är och vägra kompromissa. Nyligen singeldebuterade han med ”Long Gone”.

I höst kommer debutalbumet, som blir en oas för alla som gillar tidlös rock med bluesbotten. Uffe är en muskelsångare som utan att skämmas kan placeras bredvid historiens stora röster, som Joe Cocker, Rod Stewart och Otis Redding, men för en ny generation.

En röd tråd i hans musik är just hans fylliga, djupa röst, som osar av rock och blues. Men också fäblessen för känslostarka låtar, med lika delar melankoli, desperation och drama.

Stiftelsen (Stagetime 22:30)

När Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson startade projektet Stiftelsen var det nog ingen som var förberedd på vilket gensvar första singeln, Vart jag än går, skulle få. Låten var förra årets mest spelade låt och har sålt 5xPlatina. Debutalbumet Ljungaverk gick rakt in på Sverigetopplistans andraplats när det släpptes för ett år sedan och har sedan dess sålt Platina. Nya singeln En Annan Värld ligger på Svensktoppen och har även den sålt Platina.

I våras spelade gjorde Stiftelsen en utsåld turné med rekordpublik på flera av stoppen. Ett andra album är på gång och i höst beger sig bandet på ytterligare en stor turné som bland annat går via Annexet i Stockholm, Lisebergshallen i Göteborg och Helsingborgs Arena. Biljetterna släpps på måndag den 2 september kl 9.00.

”Detta har vi jobbat hårt på ett tag och det är så klart extra roligt när vi lyckas få turnépremiärer till Karlstad. Stiftelsen var här förra året och det var slutsålt direkt så vi räknar med att biljetterna går fort, säger Peter Eriksson/Nöjesfabriken”

 

08 nov
Stora scenen

Support: Ulf Nilsson (Stagetime: 21:30)

Tid: Dörrar till showlokalen öppnar 20:45, Sen är det efterfest och nattklubb till 02:00

Ålder: 18 år vid förköp, 20 år i dörren

Pris: 250 kr + förköpsavgift

Biljetter: Ticnet.se, Tickster och Scalateatern i Karlstad

PS! Ps .Det är ju turnépremiär så det kan ju tänkas att dom som varit på scen under kvällen skulle vilja ha något att dricka efteråt ;)

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.