DJ SNOOPADELIC - EXKLUSIVT KLUBBGIG

Ikonen, legendaren och artisten Calvin Broadus, Jr. a.k.a Snoop Dogg a.k.a Snoop Lion kommer till Karlstad. Måndagen den 19 januari intar tha Doggfather Nöjesfabrikens stora scen.

 1992 sparkade demonproducenten Dr Dre igång nittiotalets hotfulla, kaliforniska G-funk på sitt första soloalbum “The Chronic”. Förutom det självklara i att albumet i sig är ett mästerverk var det en sak som överträffade musikens uppstudsighet och flyt. Det var den gästande rapparen Snoop Dogg som med sin signifikativa och avslappnade rap fick en hel värld att kapitulera.

20 år senare är Snoop lika aktuell som alltid. Det är dock en fredligare Snoop Dogg som vi får ta del av anno 2014. Våld och gängkrig har bytts ut mot ett budskap om fred och spiritualitet. På sitt senaste projekt “Reincarnated” får vi i en dokumentär följa med Snoop till Jamaica där han utforskar landets musikaliska kultur och rötter och samtidigt spelar in ett reggaeinfluerade album med samma namn tillsammans med bl.a. Diplo och Major Lazer. Projektet blev ett spirituellt uppvaknande och resulterade också i ett namnbyte från Snoop Dogg till Snoop Lion.

 Att Nöjesfabriken kan presentera en av hiphopens största artister någonsin känns otroligt mäktigt. Snoop Dogg fyller på listan över världsartister som besökt oss genom åren. Vi säger bara, – Stort grattis Karlstad!”  säger Peter Eriksson på Nöjesfabriken.

Biljetterna släpps idag torsdag den 11 dec kl 21.30
Här på sidan, tickster.com och Scalatatern i Karlstad

 

19 jan
Stora scenen

När: Månd 19 jan

Insläpp: 21.00

Speltid: TBA

Pris: 395 kr + förk.avg

Ålder: 18 år vid förköp, 20 år i dörren

Biljetter: Här nedan, tickster.com och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.