REFUSED (SUPPORT: DOLORES HAZE)

År 2012 kom beskedet som slog ner som en bomb i musikvärlden. Refused, ett av Sveriges mest inflytelserika rockband, skulle återförenas. Under de senaste åren har Refused återigen tagit festivalscener världen över i besittning och i somras släpptes bandets första album på 17 år – Freedom. Refused är i allra högsta grad vid liv och det står nu klart att bandet kommer göra åtta nedslag på svensk mark under våren 2016.
Support: Dolores Haze
Bandet har på kort tid tagit sig en bra bit upp mot toppen! Det bjuds på skramlig alternativrock och gruppen kammade precis hem P3 Guld i kategoring: Bästa Rock/Metal. En perfekt start på kvällen!

REFUSED
Efter att ha bildats i Umeå 1991 slog bandet igenom i mitten på nittiotalet och med sitt tredje album The Shape of Punk to Come (1997) skapade de en certifierad klassiker. Den hardcorepunk som gruppen gjort sig kända för blandades med influenser från bland annat post-punk, jazz och techno – tillsammans med uttryckt politiska texter. The Shape of Punk to Come räknas än idag som ett av historiens mest inflytelserika punksläpp. Med en ständig vilja att utvecklas och återuppfinna sig själva och sin musik har Refused förblivit ett av Sveriges viktigaste band, likväl som en storslagen och explosiv liveupplevelse som kväll efter kväll når nya höjder. På senast släppta Freedom jobbade bandet med bland andra producenterna Nick Launay (Arcade Fire, Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs) och Shellback (främst känd för sitt samarbete med Max Martin och artister som Taylor Swift, Ariana Grande och P!nk).

Resultatet? Ett av årets bästa och mest hyllade album från ett av Sveriges absolut viktigaste band.

 

22 apr
Stora scenen

När Fredag 22 april

Tid Insläpp 21.00

Ålder 18 år

Biljetter 250 kr + avg

Förköp Tickster.com, ticnet.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.