Moto Boy - Live på Bar Teatral

Moto Boy tar sin höstturné med helt nytt material till Karlstad!

Oskar Humlebo är tillbaks i rampljuset med nytt material, den här gången på sitt modersmål svenska. Första singeln “Min stora kärlek”, som gick direkt in på Spotify’s “indie highlights” spellista, släpptes i februari. Den följs upp med nya albumet ”Stökigt hjärta” till hösten med tillhörande turné som tar honom till Bar Teatral den 25:e oktober!

Jag kommer ta med mig Titte och Pikko igen på den här turnén, och ni som var på “A Decade” eller “Min Stora Kärlek”-konserterna vet hur fett det kan bli. Vi kommer spela nya skivan “Stökigt Hjärta” (som släpps i höst) från början till slut, och den här gången lägger vi ribban ännu högre, det kommer bli det bästa vi gjort”

MOTO BOY
Här möts skandinavisk melankoli med Berlins klubbliv i en självklar symbios. Allt toppat med den särpräglade och omisskännliga rösten och den androgyna framtoningen.. När MOTO BOY dök upp på den Svenska musikscenen 2006 med sin sakrala sång och självklara utstrålning lämnade han få oberörda. Hans första skivor ”Moto Boy” (2008) och ”Lost in the call” (2010) togs emot väl av musikrecensenterna och beskrevs som ”en hel gosskör i fjäderboa” (SVD) och ”ett stort Svenskt album” (DI Weekend). Hans tredje skiva ”Keep your darkness secret” (2014) spelades in i Funkhaus i Berlin med österrikiska producenten Niko Stoessl (SlikNik) och tog ett steg i en mer elektronisk, mörkare riktning.

2017 släpptes skivan ”NEW MUSIC” med ett sound i en radikalt ny riktning. Tillsammans igen med Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) skapade MOTO BOY en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och innehöll samarbeten med artister som Nina Persson (The Cardigans, A Camp), Berlin-baserade duon GRAU, svenska polarelectronika-artisten PIKKO och trummisen Christian Eigner (Depeche Mode, Dave Gahan).

Under åren har MOTO BOY också turnerat internationellt, öppnat åt artister som Whitney Houston och Smashing Pumpkins, komponerat musik till olika uppsättningar och själv medverkat i bland mycket annat ”Lubiewo – Kärleksön” på Göteborgs Stadsteater, Wermland Opera’s uppsättning av Monteverdi’s ”L’Orfeo” och den hyllade föreställningen “The feeling of going” på Malmö Opera. Man har också kunnat se MOTO BOY som livegitarrist med band som The Cardigans och The Ark på turné i hela världen.

I år, 2019, är MOTO BOY aktuell igen med nytt material, den här gången på sitt modersmål svenska. Första singeln “Min stora kärlek” släpptes den 22a februari och gick direkt in på Spotify’s “indie highlights” spellista. Under våren släpps fler singlar som till hösten följs av ett album.


 

 

25 okt
Bar Teatral

När: Fre 25 okt.

Tid: Dörrar: 19.00 | Stagetime ca 20.00

Ålder: 18år

Biljett: 275sek + avg

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054 - 19 00 80

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.