Johan Airijoki + Eric Palmqwist - Live på Bar Teatral

Allting kommer att bli bra konstaterar Johan Airijoki. Vi är benägna att hålla med när han, ackompanjerad utav Malmfältens Rockklubb, återvänder till Karlstad!

SUPPORT: Eric Palmqwist | Stagetime ca 20.00 |

I Johan Airijokis musik hörs Norrland, bakom hans egensinnigt vackra melodier skymtar ljud från snöskotrar på väg hem från bykrogen. Musikaliskt handlar det om en form av bluesrock som blandas upp av såväl popharmonier som hiphopfraseringar. Det är ömsom tungt som en malmtruck, ömsom finstämt som en varm brasa.

Som en norrländsk Van Morrison eller Tim Buckley går Airijoki så djupt in i musiken att den ofta sprucket saxofondrivna grooven och hans kärva och ändå så milt inbjudande röst blir närmast hypnotisk.”


Med en karriär som spänner över både nittiotalets vibrerande indiescen och tvåtusentalets lågmälda folkpop är det äntligen dags för albumdebut; År 2019 markerar året då Eric Palmqwist byter mono mot stereo, flyttar ut ur trailerparken och slår rot som soloartist under eget namn!

Med avstamp i ett före detta missbruk berättas högst personliga anekdoter om hur det kan bli, och hur det kan förändras. Tillsammans med historierna får vi höra ett musikaliskt arrangemang som hämtar inspiration från både det gamla och det nya. Det tar inte lång tid innan Eric Palmqwists lyrik träffar en. Redan efter de inledande takterna fastnar kombinationen av melodisk genialitet och textmässig briljans. Att Eric lyckas med just detta är förstås ingen tillfällighet.

Det brukar sägas att en bild säger fler än tusen ord, men i Erics fall får en nog vända på det och säga att en skiva säger mer än tusen bilder!


 

 

24 apr
Bar Teatral

När: Ons 24 april

Tid: Dörrar: 19.00 | Stagetime från 20.00 |

Ålder: 18år

Biljett: 195sek + avg

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.