I'm Kingfisher + The Satchel Kid - Live på Bar Teatral

En kväll med ljuva toner av americana, folk & indie väntar!

Thomas Jonsson har förgyllt det lokala musikutbudet under ett ansenligt antal år & det är med stor glädje vi välkomnar er till releasefesten för I’m Kingfishers nya album ”Transit”!
 

Ljuvlig americana. Det närmsta Damien Jurado vi har i det här landet – HYMN


I’m Kingfisher:
Den Grumsbördiga singer-songwritern är tillbaka med sitt nya album Transit som släpps den 13 april på vinyl, CD och digitalt genom det nystartade skivbolaget Fading Trails Recordings. Transit följer de hyllade albumen Arctic och Avian, och är hans första nya släpp sedan 2014 likväl som hans mest intima och avskalade samling låtar hittills där första singeln ”What Good Would Loving Do Me Now?” plockades omgående upp av amerikanska radiostationen KEXP som deras Song of the Day.

Bakom namnet I’m Kingfisher finns musikern Thomas Jonsson som i 15 år har varit en av Sveriges mest intressanta artister inom sin genre, först under eget namn och sedan 2010 som I’m Kingfisher, samtidigt som han turnerat runtom i världen. Transit spelades till början in av Jonsson själv med både gitarr och sång i kompletta tagningar tillsammans med producenten Carl Edlom, innan gästartister som Christian Kjellvander, Martin Hederos, Helena Arlock och Klabbe Hörngren bidrog med ytterligare pålägg.

Jag ville ge det här albumet tid, och tiden kom att bli sån viktig del av det. Transit är mitt sjätte soloalbum och mitt första riktigt avskalade. Under åren som jag samlat på mig låtar såg jag personer både försvinna och komma till. Händelser och planer tog slut och blev något annat, en känsla och en rörelse som fascinerar mig mycket. – Thomas Jonsson, I’m Kingfisher


 

 

13 apr
Bar Teatral

När: Fre 13 april

Tid: 19.00-23.00

Ålder: 18år

Biljett: 175sek + avg * Endast 130st biljetter tillgängliga.

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.