Mobiltelefonerna tar bara större plats i våra liv. Inte ens när vi äter kan vi vara utan dem längre. Ett fenomen som vi på Cava42 tagit fasta på när vi som första restaurang i Sverige erbjuder mobilgarderob. Se reklamfilmen här på vår Facebook eller scrolla till längst ned på sidan.

”Vi vill absolut inte ha ett mobilförbud. Däremot uppmanar vi och erbjuder våra gäster att testa att äta en middag utan sina telefoner. Något som de kanske inte har gjort på länge”, säger Olle Nilsson, marknadsansvarig på Nöjesfabriken och som är ansvarig för satsningen på Cava 42. 

Att koppla ner och att välja bort teknik har blivit en het trend. Något som inte är märkligt med tanke på hur användandet av mobiltelefonen har utvecklats de senaste åren. Enligt en undersökning från 2014 gjord av Tecmark i London plockar en vanlig person upp sin telefon över 215 gånger per dag. Och över tre timmar och sexton minuter spenderas framför telefonen varje dag.

”Belöningen är mycket större än bara rabatten. Vi vill att en middag på Cava 42 ska vara en stund då man verkligen umgås, får tid till varandra och där samtalet är i fokus. Mobilgarderoben är vårt sätt att ge lite hjälp på traven”, säger Olle Nilsson.

Rent praktiskt hissas telefonen upp i en liten påse som hänger ovanför bordet. Enligt Olle Nilsson har gästerna som testat mobilgarderoben bara reagerat positivt. Läs här om gästerna upplevelse på nwt.se 

De sällskap som testar på mobilgarderoben får 15% rabatt på maten. Så om du gillar att facebooka under middagen får du klara dig utan rabatt på Cava 42. Välkomna till en lite trevligare middag!

Tv och tidningar om mobilgarderoben
SVT gör inslag om mobilgarderoben
Här kan du kolla Tv4’s inslag om vår garderob
Läs här i Expressen
Aftonbladet uppmärksammar mobilgarderoben
Hör vår marknadsansvarige Olle Nilsson prata om  mobilgarderoben i P4 Värmland
Här hittar du en artikel i NWT som uppmärksammar vår nya idé