Turbonegro till Nöjesfabriken (Support: Picturebooks)

Turbonegro gör tre Sverigekonserter i april. Turbonegro har passerat 25 år som världens främsta utövare av deathpunk och i april är det dags för tre svenska städer att få ett besök av Norges denimklädda stoltheter. Till oss på Nöjesfabriken kommer bandet för ett svettigt klubbgig den 16 april.

Få band från Norden har varit så inflytelserika i världen såsom Turbonegro varit. Norrmännen beskrivs ofta som världens största underjordiska band och kan stoltsera med en av punkvärldens mest dedikerade fanclub – Turbojugend – som har över 3 000 medlemmar spridda över jordklotet. Med över 1 miljon sålda skivor har allsångspunkarna från Oslo sakta men säkert jobbat till sig en legendstatus som närmar sig deras egna musikaliska förebilder i Black Flag och The Stooges.

När Turbonegro annonserade sitt nionde album ”Sexual Harassment” 2012 var det med en ny sångare och frontman. Vi fick på allvar stifta bekantskap den engelska människobjörnen Tony Sylvester a.k.a Duke Of Nothing. Hans rossliga slagsmålsröst bidrog kraftigt till att bandet lät större, mäktigare och hårigare än någonsin. Turbonegro är och förblir en angelägenhet för alla som uppskattar riktigt bra rock.

I Sverige har bandet genom åren legat på topp 3-listan med tre olika album och i hemlandet Norge har de fått ett eget frimärke. Turbonegro är en egen institution i Norden som kommer till Karlstad, Uppsala och Sundsvall för att bjuda på det absolut bästa från deras 25 år som aktiva. Räkna med deathpunk, rungande allsång, nävar i luften och en hel del svettfuktig denim både på och framför scenen.

Turnédatum
16.4 – Karlstad, Nöjesfabriken
17.4 – Uppsala, Katalin
18.4 – Sundsvall, Nordfest – Folkets Hus Aveny

Förband för kvällen är tyska Picturebooks.
Kolla in videon med dem här nedan.

 

16 apr
Stora scenen

När: Torsd 16 april

Tid: 21.00 - 02.00 (mer exakta tider nära evenemanget)

Pris: 250 kr + avgift

Ålder: 18 år vid förköp, 20 år i dörren

Biljetter: Släpps fred 21 nov kl 09.00 här på sidan, tickster.com, ticnet.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.