Timo Räisänen - Live på Innergården

Det vankas turnésommar för indierockens mästare från Göteborg. Till Nöjesfabrikens Innergård välkomnas han 15 juni.

Timo Räisänen bjuder på en energi och glädje, både på scen och utanför, som lätt smittar av sig till publiken. Hans mellansnack kan ofta gränsa till standup-komik vilket ger en osedvanlig publikkontakt – och efter spelningarna kan man alltid se honom bland fansen, där han signerar både skivor och kläder och blir fotad tillsammans med dem som vill. En unik kombo av indie och folklighet. Se upp där ute!

Timo Räisänen
gjorde sig först ett namn som Håkan Hellströms gitarrist och medproducent på de tidiga skivorna. Efter avhoppet därifrån släppte han två album med hjärteprojektet Her Majesty 2003–2004, och sedan dess har han stått på egna ben som soloartist. Första soloalbumet kom 2005, därefter släppte han i stort sett ett album om året fram till 2008, därefter blev det varannat år fram till 2012 då ”Endeavor” kom. Efter det albumet var det relativt tyst från Timo tills han gjorde några spelningar där han tolkade Ted Gärdestad tillsammans med Göteborg Wind Orchestra, ett projekt som initierades av göteborgsmusikern Martin Schaub. Projektet växte till fler spelningar med GWO, albumet ”Timo sjunger Ted” (2016) och en turné som kom att omfatta mer än 60 spelningar.

Ted Gärdestad-projektet fick Timo att hitta sin röst på svenska, och 2017 släppte han sin första skiva med egna låtar på svenska: ”Tro, hat, stöld”, på sitt eget skivbolag Knivinspelningar. I februari släpptes nytt material och vi ser fram emot att få uppleva det live till sommaren!

 

15 jun
Innergården

När: Fre 15 juni

Tid: 18.00-23.00

Ålder: 18år

Biljett: 250sek + avg

Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.