Live

The Sounds + Dödskällan

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
26 november
Plats
Mässhallen

Vi välkomnar The Sounds tillbaka till fabriken och laddar för novembers fetaste urladdning (support: DÖDSKÄLLAN)

THE SOUNDS
Som band sträcker sig The Sounds historia över två decennier. Spänningen och dynamiken på bandets sjätte album Things We Do For Love, som släpptes tidigare i år, påminner dock snarare om ett nystartat bands hunger. Svepande och majestätisk indierock som spricker och sticker ut på exakt rätt ställen. Vi hör ljudet av ett band vars kemi är inneboende och naturlig, inte uträknad. Albumets singlar, titelspåret ”Things We Do For Love” och den pulserande popdängan ”Safe & Sound” har rullat på flitigt på svensk radio under året
och när bandet genomförde en livestreaimad konsert från KB i Malmö sågs den av hundratusentals fans världen över.

Sedan genombrottet med albumet “Living in America” 2002 har The Sounds fortsatt att producera hitsinglar som “Tony the Beat”, ”Painted By Numbers”, ”Song With A Mission”, ”No One Sleeps When I’m Awake”, “Beatbox”, “Something to Die For, “Shake Shake Shake” and “Thrill” och har i Maja Ivarsson en av landets absolut främsta frontpersoner. 2019 kallade Aftonbladet bandets liveshow för “explosiv och nervpirrande” och tillsammans med The Hives och Mando Diao sålde The Sounds ut två stycken Dalhalla.


DÖDSKÄLLAN
Det finns en nerv i bandets musik som måste upplevas live. Bland skrikande gitarrer och larmande trummor så formas gripande berättelser om rotlöshet och utanförskap. Med sina texter på svenska ger Dödskällan en röst till de som inte känner att de passar in. De vemodiga melodierna, texterna och de starka refrängerna gör Dödskällan till ett nytt spännande band på den svenska punkhimlen.

Debutalbumet ’Dödskällan’ släpptes hösten 2020 och innehöll de rosade singlarna ’Sorgenfri’ och ’Av hatet & mörkret’. Bandet har efter det uppmärksammats och hyllats av Sydsvenskan, Hymn, Gaffa och Musikguiden i P3.

“Dödskällans sound är gitarrdrivet och energiskt men likväl melodiskt och melankoliskt vilket för tankarna till artister som Hurula, Thåström och Broder Daniel. Omgärdat av mystik och i kontexten av en f.d. industristad förmedlar Dödskällan en berättelse om rotlöshet, sorg och frustration.” – Hymn

“Trion från landets tredje största stad attackerar nämligen till hundra procent med samma ångestdrivna och ilskna punkrock som toppas av artister och band som INVSN och Hurula, likväl som legendarerna KSMB och Charta 77. Här finns även spår av Göteborgs indierock-grädda, främst Jonas Lundqvist i form av melodikänslan och fraseringen, särskilt i Beijers Park och utanförskapshymnen Faller.” – Gaffa


COVID-19 information:

För allas trygghet följer arrangören den lokala utvecklingen av Covid-19, och de åtgärder som föreskrivs av lokala myndigheter samt eventuellt ytterligare försiktighetsåtgärder kommer att vidtas. Genom att köpa biljett till detta evenemang samtycker du till att följa de hälso- och säkerhetsåtgärder som gäller vid tidpunkten för evenemanget, vilket kan inkludera, men inte begränsas till, att bära munskydd och/eller uppvisa bevis på vaccinationsstatus. Uppdatera dig regelbundet på evenemanget och arenans hemsida då restriktioner och riktlinjer kan komma att ändras.

In the best interest of fans and staff, the Event Organizer is monitoring local COVID-19 trends and will meet or exceed protocols mandated by local governments. By purchasing tickets to this event, you agree to abide by the health and safety measures in effect at the time of the event, which may include, but not be limited to, wearing masks and/or providing proof of vaccination status. Check back often for updates to your event venue website as guidelines are subject to change.

Mer information

När: Fre 26 nov
Tid: 20.00-01.00
Ålder: 18år
Biljett: 385sek + avg | Inkl garderob.
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080