Live

Svenne Rubins + RSSA

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
17 juni
Plats
Innergården

Världens bästa må-bra band kommer till Innergården efterföljt av Sveriges kanske bästa tribut till Eddie Meduza på stora scen. Allt under en kväll här på fabriken!

Live – Innergården ca 20.00: Svenne Rubins
Live – Stora scen ca 23.00: Robert Stålbrooz Schwettiga Ansikte


SVENNE RUBINS
En sensommardag för jämt 40 år sedan spatserade några glada amatörer från Vansbro in i en studio. Övertygade om att alla en gång i sitt liv borde få spela in en singel. Voilá! Svenne Rubins var bildat. Det blev Långa bollar på Bengt, turnéer, Folköl och dunkadunka, jippon, En gammal Amazon, guldskivor, tretusen spelningar, en miljon skratt. Det blev en livsstil.

Nu har fyra decennier passerat utan uppehåll och Svenne Rubins är still alive and kicking. Kan man tala om comeback då? Ja, faktiskt.

I år firar Svenne Rubins 40 år som band och det ska såklart firas med stil. Nu rullar Svenne Rubins ut på stor turné över hela landet. Redan nu är närmare tjugo ställen bokade och fler tillkommer. I april släpper bandet också sitt nya album med samma namn som turnén: I FRITT FALL UPPÅT! En TV-dokumentär 40 ÅR PÅ VÄG är så gott som klar.

Svenne Rubins har kallats ”världens bästa må-bra band”. Framförallt har de gjort sig kända som ett glädjespridande liveband med över 3000 spelningar i hela landet. Bandet slog igenom 1992 med låtarna Långa bollar på Bengt (5 miljoner streams på Spotify) och Folköl och dunkadunka (10 miljoner streams) från albumet Sex män i skor, som sålde guld. Sammanlagt låg de båda låtarna på Svensktoppen 30 veckor i rad, med Folköl och dunkadunka på första plats i tre veckor.

1993 kom bandets nästa stora hit En gammal Amazon (11 miljoner streams).

Exempel på andra populära rubinslåtar är Det var samma dag som brandstation brann ner (3 miljoner streams) och Svart slang (1 miljon streams).


Robert Stålbrooz Schwettiga Ansikte
Javisst! Wermelands kanske främsta tribut till kongen gästar ännu en gång fabrikens stora scen för en kväll med allsång, glada miner & haderajan. Garanterat gasen i botten när vi samtidigt passar på att fira Errol Leonard Norstedt som skulle fyllt 74 denna dag!


 

Mer information

När: Fre 17 juni
Tid: 18.00-01.00
Ålder: 18år
Biljett: 350sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080.