Seinabo Sey - LET’S PRETEND TOUR 2016 (Support : Ana Diaz)

Låt oss bara konstatera det uppenbara: Seinabo Sey spelar i en helt egen liga. En röst som saknar motstycke, folkets hyllningar och kanske det finaste Sverige har att erbjuda alla kategorier. I fredags släppte hon äntligen sitt magnifika debutalbum Pretend och vi kan nu presentera att Seinabo Sey-året 2016 inleds med en omfattande turné som besöker konserthus runtom i landet. 

Trots att Seinabo Sey endast är 25 år gammal har hon hunnit med mer än de flesta gör på en livstid. Den närmast explosionsartade första singeln “Younger” följdes av EP:n For Madeleine,som tog henne på utsålda turnéer i USA och Europa, tv-framträdanden världen över, en Grammis som “Årets nykomling” och till en solklar position som Sveriges nästa stora popexport. I våras kom uppföljaren For Maudo som även den översköljdes av hyllningar och vars följande Sverigeturné möttes av utsålda hus landet runt, där varje spelning beskrevs som en framtida klassiker. I somras bländade hon internationella festivalpubliker på bland annat Glastonbury, Roskilde, Melt och i Sverige fick hon den stora äran att sätta punkt för hela festivalsommaren på Popaganda (en uppgift hon axlade med bravur och som långt inpå hösten fortfarande pratas om som en av sommarens bästa).

Läs recension av Seinabo Seys ”Pretend” här på DN

Support: ANA DIAZ
Ana Diaz har en lång karriär bakom sig som internationell låtskrivare. Hon har jobbat med och skrivit för namn som Britney Spears, Wyclef, One Direction, David Guetta, Sounwave (producenten bakom Kendrick Lamar), Rami Yacoub, med flera. Hon har dock alltid haft en fot kvar i Sverige och återkommit för samarbeten med namn som Kleerup, Loreen, Agnes, Daniel Adams-Ray, Marcus Price och Petter. Nu är Ana Diaz själv aktuell som artist, med texter på svenska. Hösten 2015 debuterade hon med singeln ”Fyll upp mitt glas nu” via hennes nystartade etikett WINWIN RECORDINGS. Festivalrykten kallar Ana ”Sveriges förmodade nästa popstjärna” och journalisten Annah Björk har redan uppmärksammat henne i SVT och BON. I början av nästa år släpper Ana Diaz sin debut-EP.

 

19 feb
Stora scenen

När Fredag 19 februari

Support: Ana Diaz

Tid Insläpp 21.00 (gig 22.00) KOM I TID

Ålder 18 år

Pris 295 + förköpsavg

Biljetter Ticnet.se, tickster.com och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.