Saint Vitus, Merciless, The Lurking Fear + Tombstones

Club Pebbles & Metal Clüb har kokat ihop ännu en helkväll!

Den 12 maj kan vi stolt presentera en exklusiv Sverigespelning med doomhjältarna Saint Vitus som har med sig norska Tombstones som support, premiärgig för The Lurking Fear & en sista chans att bevittna Merciless här i Karlstad. Flera extremt goda anledningar att besöka oss här på Nöjesfabriken!

Det kommer vaggas från kaos till mer kaos, från domedag till dödsbädden och kvällen blir även en av Muskelrock på Tyrolens officiellt hårdaste uppladdning inför årets festival. Som om inte det vore nog bjuder våra dj’s upp till doomdans och dödsrosslingar när livemusiken inte ljuder från scen. Vad mer behövs för att livet skall leka?

Vi ses framför kravallen!

Bandpresentation för den oinvigde:


Saint Vitus: Bandet kan utan tvekan anses vara en av pionjärerna inom doom och är inom genren en av tidernas absolut mest stilbildande band.

Tillsammans med band såsom Pentagram startade de i Los Angeles 1979 under namnet Tyrant med influenser som Black Sabbath och Black Flag. Kort därefter blev de det de är idag, Saint Vitus. Doomens gudfädrar. Med Dave Chandler (gitarr), Scott Reagers (sång), Henry Vasquez (trummor) och Mark Adams (bas) kommer de bjuda på ödesdigra toner i dess absolut bästa form.

Merciless: Med sitt återföreningsgig förra året visade bandet att de fortfarande är en kraft att räkna med! Bandet bildades 1986 och är ett utav de första svenska banden inom genren. Missa inte sista chansen att få uppleva denna döds/thrashkonstellation live här i Karlstad!

The Lurking Fear: Denna namnkunniga ensemble är på gång med sin första EP & skiva senare under året. Dödsmetall som levereras besatt, skruvad & rå. Lägg sedan till Tompas signifika sånginsats och det blir en riktigt skräckblandning som garanterat appellerar fans utav genren!

Tomas Lindberg – Sång (At The Gates, Disfear m.fl.)
Fredrik Wallenberg – Gitarr (Skitsystem)
Jonas Stålhammar – Gitarr (Bombs Of Hades, God Macabre m.fl.)
Adrian Erlandsson – Trummor (At The Gates, The Haunted, Paradise Lost m.fl)
Andreas Axelsson – Bas (Disfear, Tormented, Edge Of Sanity).

Norrmännen levererar svärtad doom med inspiration från den nordiska mytologin. Med flera år på vägarna jämte de stora namnen inom genren jobbar de sig stadigt uppåt mot toppen, har du inte bevittnat detta live ännu är det hög tid att infinna sig i tid här på fabriken!

 

12 maj
Stora scenen

När: Fre 12 maj

Tid: Dörrar: 20.00 * Stagetime från 21.00

Ålder: 18år

Biljett: 250sek + avg

Förköp: Tickster.com, ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.