Live på Innergården

Les Big Byrd + Klara Keller

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
26 augusti
Plats
Innergården

En häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar. Där har du Les Big Byrd. Samma kväll inleder hyllade Klara Keller som nu anses vara den svenska indiescenens mest intressanta röster. 26 augusti är det alltså sommarens med psykadeliska afton på Innergården och DU är inbjuden!

LES BIG BYRD
Supergrupper har en tendens att vara bättre på papperet än i praktiken. Det gäller dock inte Les Big Byrd. Tvärtom så verkar den odiskutabla talangpoolen hos medlemmarna Jocke Åhlund (Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) och Nino Keller (Caesars, The Slaves) tillsammans växa sig till en helhet ännu större än delarna – precis som det ska vara med riktigt bra band. Så när Les Big Byrd blandar sin egensinniga häxbrygd av psykedelisk rock, kraut, virvlande synthar och oemotståndliga pophookar lyckas de med konststycket att skapa något som andas sann frihet. Monotont, hypnotiskt och drivande men aldrig ens för ett kort ögonblick tråkigt, Les Big Byrds sinnesutvidgande rymdrock är en perfekt farkost för den som vill resa till kosmos i en rymdraket nedklottrad med uppgiven romantik.

Les Big Byrd debuterade 2014 med den utmärkta ”They Worshipped Cats” och redan året efter var de redo att spela in uppföljaren. Men ibland blir saker inte som man tänkt sig och kombinationen av producenten Pete ’Sonic Boom’ Kember och Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) visade sig vara annat än optimal. Sessionerna gick i stöpet och först 2017 – när saker fått ligga på is ett tag – delade Les Big Byrd med sig av alstret Two Man Gang, som blivit deras största framgång hittills. År 2018 släpptes det hyllade albumet ’Iran Iraq IKEA’ och den 25 november landade äntligen nya albumet ”Eternal Light Brigade” och att döma av singeln ”Eyes Like Dead Stars” har bandet återigen överträffat sig själva.

Albumet är inspelat på Gotland och är resultatet av tre års arbete. På ”Eternal Light Brigade” ryms allt Les Big Byrd kommit att älskas för – repetitiva beats kantat av fuzziga gitarrer, virvlande synthar, sinnesutvidgande reverb och Jocke Åhlunds unika förmåga att sammanfoga det melankoliskt vackra med det överrumplande stökiga.


KLARA KELLER
En av den svenska indiescenens mest intressanta röster är nu högaktuell med ny musik! I september släpptes engelskspråkiga minialbumet ”Bang” på vilket hon backas upp av musiker från bl.a bandet Phoenix. Först ut är singeln ”Lucky Luke”!

Klara Keller har nominerats till Nordic Music Prize och Grammisgalan samt prisats på Manifestgalan i kategorin Årets nykomling – för sin kritikerhyllade debut-EP ”Hjärtansfröjd” från 2020. Samma år medverkade hon på Håkan Hellströms album ”Rampljus” och under sommaren har Klara Keller varit en del av den omfattande Kalasturnén.

Bland musikerna märks Rob Caudert (Phoenix) och Thomas Hedlund (Phoenix, Deportees). Därutöver är skivan mixad av Jack Lahana (Phoenix, Air) och mastrad av Chab Mastering (Daft Punk, Christine and the Queens).


 

Mer information

När Lördag 26 augusti
Tid Dörrar till Innergården: 18.00 | Stagetime fr 19.00
Ålder 18+
Biljett Från 250sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080