Innergården

Langhorns + Deadly Spirits

Biljetter
Datum
31 augusti
Plats
Innergården

Metal Clüb & Rough Diamond Club presenterar stolt en sensommarkväll i surfens tecken!

Surf’s up with the Langhorns!

SUPPORT: DEADLY SPIRITS

Surfmusik hör sommaren till. Det är sen gammalt! …och när Langhords släpper nytt material känns det som en solklar bokning till sommarens program! Tillsammans med Rough Diamond Club sätter vi ton för kvällen på Innergården före & efter gig. På med finaste hawaiiskjortan & gör dig beredd på ett musikaliskt äventyr!” – Ola Bergli, Metal Clüb Karlstad


LANGHORNS

Langhorns är Lundabandet som med sin lika självklara som nydanande stil fört surfrocken ut från antikvariaten och in i nya tider. Till glädje för både edsvurna fans och nyväckta lyssnare kommer nu plattan Showstopper i maj! Ljudbilden är distinkt Langhornsk och fullföljer linjen från albumen Langhorns 1998, Club Gabardino 1999 och Mission Exotica 2003.

Medlemmarna känns igen från band som Sinners, Torsson och Liberator, och resultatet är en tajt kombo som alltid låter låten stå i första rummet – oavsett om den är en två minuters skevande riffverkstad, en elegant mahognyglidare på slör, eller en stolt ponny i flykt.

Arvet från legendariska band som The Ventures och Dick Dale hörs som ett underliggande tremoloackord rakt igenom Langhorns musik, men det som gett bandet sin självklara ställning inom modern surfrock är den kreativa föreningen med andra musikaliska uttryck.

Där några sätter rubriker som twang och exotica på låtarna gör andra kopplingar till postpunk och indierock, medan ytterligare andra hör ekon från så vitt skilda artister som Dr.John och Tom Waits. I låtarna leder dock alltid en lika underfundig som direkt och självklar
gitarr fram bandkollektivet på sin alldeles egna landsväg genom ett musikaliskt böljande landskap där träden bär frukt året om.

Albumet är till stora delar inspelat live i studion med bara rumsmikrofoner. “Jag har länge velat spela in oss enkelt och rakt av – då kommer vi till vår rätt, spelar skarpt men samtidigt avslappnat. Och sen tillför ljudet av rummet så mycket, knyter ihop säcken”, säger Michael Sellers som är bandets anförare och huvudsakliga låtskrivare.

Med den nya plattan Showstopper befäster Langhorns sin ställning som inflytelserik förtrupp på den internationella surfrockscenen. Det är inte för inte som bandets låtar blir föremål för otaliga coverversioner från band jorden runt, och inom kort kommer Youtube med all
säkerhet svämmas över av versioner av den nya plattans palett av blivande moderna standards inom genren. “Vi har alltid funkat bra live och jag tror lyssnaren får en glimt av det på nya plattan, som är väldigt lite “studio” i den vanliga meningen”, säger Michael och
fortsätter: “Det känns som låtarna verkligen fått sina unika karaktärer och resultatet är en varierad men samtidigt sammanhållen platta. Surf behöver inte alltid vara surf”.

Langhorns är:
Michael Sellers, gitarr
Martin Berglund, bas
Rikard Swärdh, trummor
Erik Wesser, keyboards


DEADLY SPIRITS
Karlstadbandet lirar sextiotalsdoftande garagerock med influenser av Soul, RnB och punk. Orgel, fuzz och drivande beats och kommer att sätta fötter och höfter i rörelse! Denna sensommarkväll håller bandet releasefest för sitt andra album ”Shadows and serenades of the Deadly Spirits” som släpps på vinyl och digitalt!

Dance to the beat!


 

Mer information

När: Lördag 31 aug.
Tid: Dörrar till Innergården: 18.00 | Stagetime fr 19.00
Ålder: 18+
Biljett: Från 195sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se samt Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080