Live

Hollywood Indians + APA GBG + Cat And The Underdogs

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
08 april
Plats
Kristallbaren

Albumsläpp & 40-årsjubileum med Hollywood Indians i Kristallbaren!

Support: APA GBG + Cat And The UnderdogsAPA GBG:
När punk och skinhead möttes i kärleken till italienska Vespa & Lambretta, bildades APA GBG. Scooterpunken var född. Hyllade i brittisk press och av söndersvettad publik efter toktrimmat tempo i varje spelning. Anders Perneborn, Per Dahlberg och Andreas Björklund är APA GBG. Få om ens något annat band kan blanda oljeblandad bensin och sex i 180 BPM, som denna pungsparkande trio från Göteborg.CAT AND THE UNDERDOGS
bildades för ett gäng år sedan men är sannerligen inga duvungar i genren då flera medlemmar har över 40års erfarenhet med diverse punkkonstellationer! Bandet
såg dagens ljus när medlemmar gjorde gemensam sak för att kunna spela den punk som de själva växt upp med & som har påverkat deras liv under så många år!HOLLYWOOD INDIANS: 2023 firar Hollywood Indians 40 år som band. Under våren så samlas de igen och spelar på Nöjesfabriken i originaluppsättning. De kommer även att släppa albumet, Punched Up under våren som spelades in 1985, till att börja med digitalt.

Historien börjar på Karolinen 1983 där barndomsvännerna Per och Åke gör vapenfri tjänst. Per snor en kassett av Åke för att ha något att spela i sin gamla Opel Olympia. På bandet hade Åke spelat in Gun Club och när Per hör detta så får han en uppenbarelse, han måste starta ett band som spelar Cowboy Punk. Redan dagen efter så frågar Per Åke om han vill spela gitarr i hans nya band. Åke tackar ja och embryot till Hollywood Indians har fötts. Pers tidigare vapendragare Peegs rekryteras på bas och en yngling som brukade hänga på stan med svartfärgat hår och en skinnjacka med Crass på ena armen och U2 på den andra och tilltalades Nylle, värvades på trummor. Till en början så hittade bandet varken struktur eller något bra namn på bandet.

Men efter några månader så hade bandet bestämt sig för Hollywood Indians och de satte sig i Opel Olympian för att åka till Göteborg och spela in sin första singel, Joey Cliché och Seven Days på B-sidan. Med var även Maggie Marauder, hon var den skönsjungande körsångerskan.

Resten är historia…


 

Mer information

När: Lördag 8 april
Tid: 20.00-02.00 | Stagetime fr 21.00
Ålder: 21+
Biljett: 225sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080