Live på stora scen

The Wannadies + Eagle Eye Cherry

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
08 mars
Plats
Stora scenen

En kväll blev just bättre där du nu bjuds på två konserter till priset av en. Så Mycket Bättre-aktuella The Wannadies och Eagle-Eye Cherry gör gemensam sak i Karlstad och erbjuder en unik kombo.


Kvällens tider
19.00: Dörrar till konsertlokalen öppnar
ca 20.00: Stagetime – Eagle-Eye Cherry
ca 22.00: Stagetime – The Wannadies
23.00: Efterfest på CAVA startar
(Samtliga tider med reservation för viss justering)


Ha din biljett redo:
Vid köp utav din biljett via Tickster har du fått ett svarsmail där du hittar länk för att ladda ner din biljett. Vänligen ombesörj detta före ankomst då vi har begränsade möjligheter att hjälpa dig på plats.
– Tappat bort din biljett? Ladda ner den igen via Ticksters hemsida där du anger ditt referensnummer: https://download.tickster.com/
– Kompletterande frågor & svar kring ditt biljettköp hittar du här: https://www.nojesfabriken.se/fragor-och-svar/
.
Garderobsavgift – Endast kortbetalning:
Avgiften för att hänga in din jacka (40sek) betalas i entrén i samband med biljettscanning. Ha därför betalkort redo så vi får en så smidigt insläpp som möjligt.
.
Begränsat antal sittplatser i lokalen:
Kvällens arrangemang sker inför stående publik, men det finns ett begränsat antal sittplatser i lokalen. Dessa går inte att förboka utan här är det ”först till kvarn” som gäller om inget annat anges.
.
Bowling
Passa på att slå en strike före gigen drar igång!
– Våra 16 bowlingbanor hålls öppna mellan 11.00-23.00.
.
Äta?
Skippa middagen hemma och låt våra kockar på CAVA 42 stå för den biten! Mer info om CAVA 42’s meny: https://www.nojesfabriken.se/mat/cava-42/var-meny/. Bordsbokning gör du på webben eller ring vår reception på 054-222200 alt mail: info@nojesfabriken.se
.
Entré till Nöjesfabriken:
Vi välkomnar samtliga gäster in i huset via vår huvudentré som hittar du på Karlagatan 42.
.
Parkering:
Besöker du oss för första gången? Vi har en stor parkering på baksidan utav huset om ni är bilburna.
– GPS: Verkstadsgatan 19, 652 19 Karlstad
– Mer info hittar du här: https://www.nojesfabriken.se/kontakt/
.
Gällande väskor vid evenemang:
Du som gäst tillåts ta med en mindre handväska in på Nöjesfabriken. (Max storlek av ett A4) Visitation sker av samtliga väskor.– Större väskor än så är förbjudna att ta med in i byggnaden.
– Mer information om väskförbudet hittar du här på polisen.se
– Vi uppdaterar löpande med eventuella förändringar.


 

THE WANNADIES
The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, ”Shorty” och ”Hit” nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer. hembygdshymnen ”My Hometown” har tolkats av så disparata artister som Annika Norlin och barnstjärnan Oscar Stembridge.

2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter som kulminerande i en storlagen spelning inför tusentals fans på Gustav Adolfs Torg under Stockholms Kulturfestival. Var det ett sista avsked från bandet som mer än någon annan präglade 90-talets svenska indievåg? Eller ett bevis på deras försatta status och därmed ett löfte om en fortsättning?

Hösten 2023 medverkar bandets frontman Pär Wiksten i Tv4s Så mycket bättre. 2024 fyller deras klassiska album ”Be a Girl” (som bland annat innehåller ”You and Me Song”) 30 år. Två anledningar goda som några att svara med ett rungande ”Ja!” på ovan ställda fråga. The Wannadies kommer möta publiken igen.
För det är det det handlar om, att möta publiken. Mer än att återförenas. Ett band som

The Wannadies går nämligen inte att splittra hur som helst då de är lika mycket en familj som ett band. De senaste 20 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

EAGLE-EYE CHERRY
– Jag ser fram emot min första Sverige-turné på länge. Under åren har jag spelat väldigt mycket ute i världen men att komma hem och turnera på hemmaplan blir extra speciellt, säger Eagle-Eye Cherry.

Två avsnitt räcker för att konstatera att Eagle-Eye Cherrys medverkan i Så Mycket Bättre är en hit. Hans tolkningar, bland annat vackra ”Believe” av Mapei, går rakt in i hjärtat på tv-tittarna. Nu är det klart att Eagle-Eye också åker ut på en stor Sverige-turné med start i februari. Det är på vägarna han trivs bäst. Redan som 2-åring började Eagle-Eye stå på scen och turnera med sin pappa, jazzlegendaren Don Cherry.

– Att sätta sig i turnébussen och åka runt är för mig som att komma hem, säger han.

1997 slog Eagle-Eye Cherry slog igenom med dunder och brak med sin allra första singel ”Save Tonight”, som blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio och med drygt en halv miljard Spotify-streams är den en av de största svenska låtarna någonsin.

Fler skivor och omfattande turnéer följde innan Eagle-Eye valde att ta en paus från stress och rampljus. Efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka och 2018 gav han ut albumet ”Streets of you”. I januari i år kom senaste albumet ”Back on track”.
Eagle-Eye Cherry har tidigare tillfrågats om att medverka i Så mycket bättre men det var först i år som alla planeter stod rätt och han tackade ja. Totalt är han med i fyra avsnitt, så vi har att se fram emot fler innerliga låttolkningar.

 

 

Mer information

När 8 mars
Tid: Dörrar till konsertlokal: 19.00
Ålder: 18+
Biljett: Från 350sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se samt Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080