Scalateatern

Bröderna Johansson tolkar Jazz på Svenska

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
14 september
Plats
Scalateatern

BRÖDERNA JOHANSSON PÅ SVERIGETURNÉ – TOLKAR JAZZ PÅ SVENSKA

Dörrar till konsertlokalen öppnar 30min före konsert.

Anders och Jens Johansson är två av den svenska rockvärldens mest begåvade musiker och legendarer inom genren. De har spelat, och spelar, med Yngwie Malmsteen, Stratovarius, Hammerfall, Ritchie Blackmore´s Rainbow, Manowar, Tungsten, Raubtier och många fler.
Anders och Jens far hette Jan Johansson. Han räknas som en av landets genom tiderna bästa kompositörer och har bl a skapat den nutida klassikern ”Jazz på svenska”, som idag är en av Sveriges mest sålda jazzskivor och högt rankad på listor över tidernas bästa album.

I september beger sig Bröderna Johansson äntligen ut på de svenska vägarna igen som tar dom till Karlstad & Scalateatern torsdagen den 14:e september!

För några år sedan började bröderna turnera och framföra sin fars musik, med tonvikt på “Jazz på svenska”. De ställde snabbt om från hårdrocksvärldens arenor och bjuder nu på stämningsfulla framträdanden, där man kan slappna av och låta sig färdas bort i tankarna med hjälp av den meditativa folkmusiken. Bröderna avslöjar att det inte bara är publiken som försätts i detta drömlika tillstånd:

Ibland på scen dras vi så djupt in i musiken att vi tappar bort tid och rum. Det beror nog på att musiken är djupt rotad i folksjälen. Man drömmer sig bort till de stora trolska, svenska skogarna. Det är så kul att spela den här musiken! Det är egentligen inte renodlad jazz utan mer nordisk blues. Det är så vitt skilt från vad vi normalt håller på med. Publiken är också så bred och deltar på så olika sätt. De som lyssnar och får tårar i ögonen, de som bara blundar och drömmer sig in i vemodet och de som främst tittar.”
– Säger Anders & Jens


Mer information

När: Torsdag 14:e sep
Tid: Dörrar till foajé: 18.30 | Stagetime: 19.30
Biljett: 395sek + avg
Förköp: Via Ticketmaster.se samt Scalateatern på tele: 054-190080