Information gällande Covid-19


COVID-PASS FRÅN 1 dec
För att minska smittan har regeringen bestämt att alla som vill gå på stora evenemang måste visa upp ett covidpass, eller vaccinationsbevis. Det gäller till exempel konserter, teater och sporttävlingar inomhus med fler än 100 personer och för dig över 18 år. Alla som tagit två sprutor vaccin kan få ett covidpass.

Måste alla besökare visa upp vaccinationsbevis? Åldersgräns?
Nej, kravet på vaccinationsbevis gäller personer som är 18 år och äldre. Notera att Nöjesfabriken just nu inte har några evenemang för dig som är under 18 år.

Hur kontrolleras det
Vaccinationspassens QR-kod scannas digitalt i entrén och kan uppvisas i mobil eller utskrivet på papper. I samband med uppvisande av vaccinationspass ska även en giltig legitimation kunna styrkas.

Läs mer om hur du skaffar vaccinationspass
https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/

Läs mer om beslutet
https://www.regeringen.se/…/beslut-om…/

Läs mer om vaccinationsbevis här på E-hälsomyndigheten.

Kan jag få pengarna tillbaka om jag inte är vaccinerad?
Nöjesfabriken återbetalar biljetter i de fall då ett evenemang ställs in, i övrigt tillhandages inga återbetalningar. Om du pga av andra medicinska skäl inte kan vaccinera dig kan du mot uppvisande av giltigt läkarintyg ges möjlighet till återbetalning. Hör då av dig till info@nojesfabriken.se

Vi följer regeringens riktlinjer i denna fråga och uppdaterar löpande informationen mot våra gäster. Tillsammans stoppar vi smittspridningen!

 


SÄKRA ARRANGEMANG
Alla evenemang genomförs i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Besökarens säkerhet är av högsta vikt och prioritering. Detta innebär vissa restriktioner. Dessa punkter är åtgärder vi vidtagit inför vår Dinnershows i Mässhallen. Vid våra andra arrangemang i lokalen ”Stora Event” tar vi emot max 200 gäster och sällskapen sitter då två och två med en meters mellanrum till nästa sällskap.

  • Ett sällskap per bord. Du kan boka bord för 4 eller 6 personer. Sällskapet får ett eget bord (inga långbord) med ordentligt avstånd från andra sällskap.
  • Insläpp i lokalen genomförs med avstånd mellan varje sällskap, med varierad ankomsttid.
  • Utsläpp genomförs med avstånd mellan varje sällskap. Vi har utökat antal utgångar från Nöjesfabriken för att minimera ev trängsel.
  • Extra garderober för att minska köbildning
  • Extra värdar för att hjälpa till vid in- och utsläpp och vid toaletter. Värdarnas uppgift är också att leda sällskap till sitt bord.
  • Tydliga stationer med handsprit, bland annat i barer, garderober och vid hovmästarpulpeten.
  • Utökad städning av våra utrymmen. Toaletterna är unisex för att minska köbildning.
  • Riskbedömning utförs regelbundet utifrån Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkares rekommendationer.
  • Vi följer självklart aktuella riktlinjer för restaurang/servering
  • All dryck beställs vid bordet, då barförsäljning just nu inte är tillåtet.

VAD GÄLLER FÖR MIG SOM GÄST?
Stanna hemma om du har sjukdomssymptom. Vi uppmanar alla som planerar att delta i våra evenemang att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hygien och smittspridning. I våra mail inför ditt besök, informerar vi om vilka åtgärder vi gjort på arenan för att skapa utökad säkerhet och påminner återigen om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


 

 

COVIDPASS FRÅN 1 DECEMBER Läs mer