Cava 42 Cava 42 Cava 42 Cava 42

En boqueria som började byggas för 150 år sedan

Cava 42 är en boqueria och tapasbar som du kommer till när andan faller på. Här kan du äta och dricka utan att behöva planera ditt besök långt i förväg. Är alla bord upptagna är du välkommen att softa i baren i väntan på ett ledigt bord, det tar oftast inte så långt tid. Hoppas vi ses snart!

Innanför de gamla tegelväggarna vid gjuteribackens slut hittar du Cava 42. Vi har bevarat så mycket som möjligt av de gamla verkstadslokalerna för att skapa en genuin och levande atmosfär. Här blandas den spanska smårätterskulturen med ibland också värmländska rätter. Drycken fokuserar kring cava, men det finns självklart andra spännande viner, ölsorter och drinkar. Förr samlades arbetarna i gjuteriet, nu har vi skapat en ny typ av mötesplats. En boqueria.

För att vara säker på att få bord till en viss tid i vår boqueria och tapasbar går det utmärkt att boka direkt här på sidan. Du kan också slå oss en signal om du hellre känner för det. Fredagar och lördagar har vi ofta fullt så det är klokt att boka dessa dagar. I vår bar är det perfekt att börja med ett glas cava, en cocktail, en kall öl eller ett elegant rödvin.

Hoppas vi ses snart!

 

Boka direkt här!

Från @nojesfabriken

 • Klockan var 1022 nr vi pratade om att det nuhellip
  4 dagar ago by nojesfabriken Klockan var 10.22 när vi pratade om att det nu var mindre än 100 biljetter kvar till  @josegonzalezforeal  och om åskvädret inatt och om semesterplanerna och att vår inrikesminister Anders Ygeman kommer hit ikväll att vi nu på måndag öppnar upp för lunch på Innergården och att maj alltid brukar vara varm och juni kall och sen att sommaren går fort och allt det där. Sen gick vi och hämtade förmiddagens fjärde kopp.
 • Hall igen! Vi mste snacka lite om Innergrden och livemusikenhellip
  2 dagar ago by nojesfabriken Hallå igen! Vi måste snacka lite om Innergården och livemusiken igen. Idag tog biljetterna slut till José González. Grattis till er som knep dessa exklusiva plåtar. Weeping Willows konsert 5 augusti verkar gå samma trevliga öde till mötes sett till de senaste dagarnas biljettförsäljning. I juni blir det alltså John Lindberg Trio, Anders Wendin (Moneybrother) och Fatboy som förärar Innergården med ett besök. Vi vill än en gång poängtera att vi endast släpper 500 biljetter till varje konsert då vi har begränsat med plats. Du är så välkommen till den här sommaren.  #innerg ården  #fredagslive 
 • Imorgon p Njesfabriken Lil Jon US frgyller din lediga torsdaghellip
  3 veckor ago by nojesfabriken Imorgon på Nöjesfabriken. Lil Jon (US) förgyller din lediga torsdag. Kom ihåg att ta sovmorgon på fredag :)
 • Vi r grymt stolta att f lgga till josegonzalezforeal tillhellip
  2 veckor ago by nojesfabriken Vi är grymt stolta att få lägga till  @josegonzalezforeal  till sommarens konsertkalender på Innergården. Vi har precis släppt upp biljetterna till försäljning (275 kr) och bra att komma ihåg är att vi har begränsat med plats på Innergården vilket alltså betyder begränsat antal biljetter. Vi förbereder oss redan nu för en klassisk spelning och blir lätt tossiga av tanken på att José med band snart är här. Du vet, det är ju snart juni och sen är juli här innan du hunnit byta om till kortbyxa. Biljetter på tickster, ticnet och på Scalateatern i Karlstad.
 • Nr personalfrukosten str serverad r det alltid samma personer somhellip
  4 veckor ago by nojesfabriken När personalfrukosten står serverad är det alltid samma personer som står först i kön. Konstigt det där.
 • The very personalfest of Njesfabriken har just startat Stmningen rhellip
  6 dagar ago by nojesfabriken The very personalfest of Nöjesfabriken har just startat. Stämningen är på topp.  #theflamebreakingparty2016 
 • Onsdag 11 maj hller rets Sola Marie Niljung en viktighellip
  4 veckor ago by nojesfabriken Onsdag 11 maj håller "årets Sola" Marie Niljung en viktig föreläsning. Pengarna går till Suicide Zero och deras arbete för att förhindra självmord. Du bidrar alltså genom att komma till Nöjesfabriken onsdagen 11 maj.  #suicidezero 
 • Idag testade Adeel en ny typ av dukning Vi rhellip
  1 månad ago by nojesfabriken Idag testade Adeel en ny typ av dukning. Vi är ännu inte helt säkra på om vi ska gå vidare med den här idén.
 • Vilken kvll vi har framfr oss Vi vlkomnar graveyardmusic tribulationofficialhellip
  4 veckor ago by nojesfabriken Vilken kväll vi har framför oss. Vi välkomnar  @graveyardmusic   @tribulation_official   @ironlambofficial  och  @factorybrains  Du kan säkra upp din förköpsbiljett på Ticnet och Tickster. Biljetter kommer också finnas i dörren. Varmt välkomna till vårens svängigaste afton.
 • Stbassommaren 2016! Vi vill passa p att sl ett slaghellip
  2 veckor ago by nojesfabriken Ståbassommaren 2016! Vi vill passa på att slå ett slag för ståbasen. Fredag den 3 och 17 juni kan du avnjuta detta relativt underskattade instrument på en sommarvarm Innergård. Det kommer förutom detta också att rullas hatt, klappas i takt och vickas på höft. Det är ju där i juni som vi drömmer om allt det där som ska hända under sommaren. Varmt välkomna alltså till två fredagar med livlig rockabilly. Och du, imorgon tisdag lägger vi förresten till ytterligare en artist till vårt redan trevliga konsertschema. Gissar du rätt vinner du en biljett (om du nu orkat läsa så…
 • Innergrden brjar hitta sin rstid Om man r artist ochhellip
  1 vecka ago by nojesfabriken Innergården börjar hitta sin årstid. Om man är artist och uppträder så har man den här utsikten. Det enda som saknas är myllret av folk. Den tredje juni startar vi upp med  @johnlindbergtrio  och rockabilly när den är som bäst. Du vet väl förresten att du kan abonnera hela rasket om du skulle behöva. Nu menar vi inte att du kan abonnera John Lindberg Trio utan Innergården. Regnar det så vinschar vi ut taket. Men, regn? nä det blir det ju inget med. Nu laddar vi kroppen full av sommarpepp och blickar in i vår konsertkalender som är fullproppad. En…
 • En klassisk vinkelivink frn oss hr p Njesfabriken Vi seshellip
  6 dagar ago by nojesfabriken En klassisk vinkelivink från oss här på Nöjesfabriken. Vi ses på Innergården i sommar. Den 3 juni står  @johnlindbergtrio  på den här scenen och den 10 juni sjunger Anders Wendin (Moneybrother) finstämt i mikrofonen. 17 juni blir det rockabilly igen med  @gofatboy  och sen rullar det på i juli och augusti med en väldans massa musik. Kolla in sommarens livekalender genom att klicka dig vidare på länken i bio. Ha det gött då!