Live

Tomas Andersson Wij & Mauro Scocco – Alsters Herrgård

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
05 augusti

Tillsammans med Jubel presenterar vi en sommarkväll på Alsters Herrgård med Thomas Andersson Wij & Mauro Scocco!

Sommaren 2022 ger de sig ut på en gemensam bandturné med konserter i hela landet, från de skånska slättlandskapen till fjälltopparna i Härjedalen. Fredag 5 augusti gästas Alsters Herrgård i Karlstad!


Känslan för omedelbar popmusik och texter som når in har gjort Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij till centralgestalter i den svenska, samtida låtskrivartraditionen. Sommaren 2019 gjorde de två en slutsåld turné i avskalat format. Det var Mauros första turné på 20 år. I sommar har det blivit dags för ännu en turné att avnjuta.
I över 20 år har Tomas Andersson Wij turnerat och byggt en publik. Långsamt har hans röst och sånger tagit sig in i svenskarna. Många fick syn på hans fina kombination av förtätat allvar och varm humor genom SVT-serien ’Tomas Andersson Wij spelar med’ och senare i ’Så mycket bättre”. Bonniers har gett ut hans sångtexter i bokform, han är flerfaldigt Grammisnominerad och har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier. Under karriärens lopp har han hunnit släppa flertalet framgångsrika album och singlar som ”Hälsingland”, tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten” som låg nio månader på Svensktoppen och nu senast ”Fira det liv som blev”.
Mauro Scocco påbörjade sin karriär i kultbandet Ratata, där singlar som “Så länge vi har varann” och listettan ”Jackie” avlöste varandra under 1980-talet. Det dröjde inte länge förrän solodebuten kom, och med låten Sarah hade Scocco gjort sin första svenska evergreen. 90-talet låg öppet för honom. Den skiva han skrev till Lisa Nilsson, ”Himlen runt hörnet”, är ett ljudspår till det decenniet. Under 10-talet började Scocco även medverka i framgångsrika tv-produktioner.


 

Mer information

Var: Alsters Herrgård
När: Fredag 5 augusti
Tid: Dörrar: 18.30 | Konsertstart: 19.30
Biljett: 495sek + avg
Förköp: Via Tickster.com