Live

The Generals + Horndal

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
10 december
Plats
Kristallbaren

Metal Clüb presenterar The Generals 20-årsjubileumsfest med speciellt inbjudna gäster på scen!

BIljettsläpp fredag 23/9 kl: 10.00!

Metal Clüb har följt generalerna från starten & vi satte upp första giget redan 2005. En sann fröjd att få vara en del utav deras 20-årsjubileum där vi samtidigt plockar in Horndal som bjöd på ett utav fjolårets bästa albumsläpp. Vi ses framför kravallen!” – Ola Bergli, Metal Clüb KarlstadHORNDAL: Bandets andra album ”Lake Drinker” från april 2021 är Sveriges hårdaste genomslag på länge. Musikaliskt stor, hård och skrymmande. En politiskt relevant, arg och vemodig berättelse om den svenska bruksortens förfall. Och nu med en strimma nytt hopp/hot från Big Tech Google.

Ljudbilden är stöpt i en rå och organisk form med lika delar sludge, death, doom, hardcore, death, thrash och punk med oväntade inslag av klassiskt slagverk, blåsarrangemang, protestvrål och röstinspelningar från nedläggningstiden. Allt sammantaget – rostig metal!THE GENERALS:
Vid starten för 20 år sedan var siktet inställt på att att spela skitig actionrock vilket strax fick ge vika för en betydligt tyngre ljudbild. Det hela utvecklades vid första skivsläppet 2009 till något som kan liknas med ett djupt halsbloss utav dödsmetall draget genom ett rock’n’roll filter där vistelsen i Sunlight Studios helt klart satte sina spår! Konceptet har sedan dess dragits åt ytterligare ett par varv med sylvass taggtråd för att nå den mognadsgrad som förra årets platta ”To Hell” bjuder på.

Nu är det äntligen dags för bandet att fullt ut kunna presentera sitt nya alster samtidigt som de firar 20-årsjubileum med hemliga gäster på scenen!


 

Mer information

När: Lördag 10 dec
Tid: Dörrar: 21.00 | Stagetime fr 22.00
Ålder: 20+
Biljett: 250sek + avg (inkl garderob)
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080.