Live i Kristallbaren

Nemis – Nephila + Tomas Eriksson

Datum
30 september
Plats
Kristallbaren

Tillsammans med Studefrämjandet presenterar vi NEMIS – New Music In Sweden!

I samband med öppningen av Coop Records firar vi med fri entré för Coop-medlemmar mot uppvisande av medlemskap!


Nephila
en musikalisk spindel där de spretiga benen representeras av sjuttiotalsinspirerad spacerock och maskerade medlemmar. Blixtrande gitarrsolon och psykedeliska melodier för snabbt tankarna till pionjärer som amerikanska Jefferson Airplane och svenska Abramis Brama. 2019 såg vi dom senast på Putte i Parken i Karlstad. 2021 släpptes deras självbetitlade debutalbum på svenska the Sign Records och året därpå nominerades bandet till P3 Guld.

Nu är dom äntligen tillbaka på en scen nära dig, i Karlstad!
Tomas Eriksson
Musiken till Saga Från Ett Skogsbryn är inspirerad av romantrilogin Saga Från Ett Skogsbryn av Martin Bärjed. Bokserien fick följa med Tomas Eriksson när han tillsammans med vänner seglade över Atlanten för några år sedan. Tänk dig en vägg av murgröna som reser sig likt en våg. Den sveper in över ditt stadsliv, levande, stämningsfull, också skrämmande. Ett hav av snåriga kompromisslösa arrangemang, som befriat från sång och röst ger en klar apokalypotisk känsla.

”Saga Från Ett Skogsbryn” släpptes tidigare i år av Coop Records Gotland. I samband med öppningen av Coop Records i Värmland har Tomas Eriksson, också känd från Lykantropi, satt ihop ett band som för första gången ska framföra musik från skivan live!

Mer information

När: Lördag 30 sep
Tid: Dörrar: 20.00 | Stagetime fr 21.00
Ålder: 18+
Biljett: 50sek | Ej förköp