Live

Mod att förändra – Linnéa Claeson

Datum
25 november
Plats
Mässhallen

Alla Kvinnors hus Karlstad anordnar en öppen kostnadsfri föreläsning för att uppmärksamma FN:s dag Deklarationen om avskaffande av våld mot kvinnor.

Föreläsare: Linnéa Claeson
Plats: Mässhallen
Fri entré
Dörrar till Mässhallen: 17.00
Servering öppnar 17.00
Start föreläsning: 18.00

Linnéa Claeson föreläser om flickors och kvinnors utsatthet för våld samt om mod och civilkurage som behövs för en förändring. För att göra skillnad och våga kliva fram krävs motivation och mod. Varifrån får vi mod och hur kan vi få det att växa och sprida sig? Mod är den stora skillnaden mellan där du är och där du vill vara. Och kanske finns det varken något svårare eller viktigare än att våga förändra. Att stå upp mer för varandra, för sig själv eller för det du tycker är rätt kommer att hjälpa dig. Men hur gör vi det?

Linnéa Claeson
Jristen och aktivisten som lagt straffar i en VM-final och som talat i EU-kommissionen. För sina insatser har hon bland annat belönats med Svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter, Årets jurist och Begriplighetspriset. Linnéa var också sommarvärd för radioprogrammet Sommar i P1 den 17 juli 2017.

Linnéa har engagerat sig för mänskliga rättigheter i hela sitt liv, men det var genom instagramkontot Assholesonline hon blev känd för den breda allmänheten. Här belyser och diskuterar hon sexuella trakasserier och våld med både humor och allvar. Den stora uppmärksam­heten och det intresse som uppstod kring dessa frågor, samt Linnéas sätt att bemöta dem har hon allt sedan dess använt för att opinionsbilda och engagera kring frågor som civilkurage, jämlikhet och mänskliga rättigheter.
,

 

Mer information

När Fredag 25 nov
Dörrar 17.00
Entré Fri entré
Föreläsning start 18.00 (kom i tid)