Löfbergs Arena

Lars Winnerbäck

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
01 december
Plats
Löfbergs Arena

Lars Winnerbäcks fjortonde album Neutronstjärnan släpps 22 september och är resultatet av ett samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent. En dryg månad senare är det premiär för en omfattande arenaturné i Sverige och Norge. Med på turnén är stjärnskottet David Ritschard som support.

Slutet för en stjärna. Alla yttre lager stöts bort. Temperaturen och trycket stiger. En supernova flammar upp.Allt som kvarstår är den ursprungliga stjärnans kärna. En neutronstjärna.

Neutronsjärnanär namnet på Lars Winnerbäcks fjortonde album. Ett album skapat tillsammans medKents Joakim Berg och Martin Sköld. Ibland är omvägen den bästa vägen för att nå ett mål man interiktigt vet var det är. I det här fallet gick vägen postledes i form avdemosskickade från Winnerbäcksdeltidshem i Oslo till en studio i Stockholm.

Enkla akustiska demos har i största förtroende överlämnats för att kläs i en ny musikalisk skrud. Enkontrollförlust som kräver sitt mod. Som kräver att lagren är avskalade och kärnan hård.

-Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller medvem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratadeiungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin, berättar Winnerbäck.

På scen under turnén:
Jerker Odelholm – Bas
Jonna Löfgren – Trummor
Staffan Johansson – Gitarr
Carl Ekerstam – Gitarr
Sandra Widman – Sång, gitarr
Mikaela Hansson – Keyboard

 

Mer information

När Fredag 1 december
Var Löfbergs Arena
Insläpp 18.30
Konsert 19.30
Slut ca 21.30
Ålder 13+