Live

HAMMERFALL + LANCER

Biljetter ej tillgänliga
Biljetter
Det är inte möjligt att köpa biljetter till detta evenemang. Evenemanget har redan ägt rum.
Datum
25 mars
Plats
Stora scenen

Efter att ha intagit åtskilliga internationella scener under flera decennier står det klart att ett av Sveriges genom tiderna största och mest kända heavy metal-band HammerFall är tillbaka för att turnera landet. Denna gång med sitt tolfte och senaste album “Hammer of Dawn” som hyllats av både fans och musikkritiker. Det svenska bandet har under sin karriär delat scenen med bland annat Iron Maiden, Rammstein och Dio.

– Efter sommar, höst och vinter på vägarna i världen är det dags att vända blickarna hemåt. Vi är sjukt laddade för den här Swedish Brotherhood 2023-svängen. Det var alldeles för länge sedan vi turnerade i vårt hemland!”

SUPPORT: LANCER


HAMMERFALL: Bandet har släppt tolv studioalbum och är nu aktuella med det senaste albumet Hammer of Dawn som släpptes tidigare i år och tagits emot väl av sina Templars of Steel. Under 2022 har HammerFall tillsammans med Helloween turnerat världen runt under namnet “United Forces” som nu sätts på paus för en Sverige runt turné!

Det göteborgsfostrade Heavy metal-bandet grundades 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. HammerFalls debutalbum “Glory to the Brave” som släpptes för 25 år sen tog Metal-genren med storm och bandet blev snabbt populära. “Glory to the Brave” blev startskottet på en lång och framgångsrik karriär som ännu inte nått sin slut.

Sedan bandet startades har HammerFall haft konstanta nationella såväl som internationella framgångar med bland annat flertalet grammisnomineringar, över 300 miljoner streams på Spotify och över 3.000.000 fysiska plattor. 2002 släppte HammerFall sin mest kända låt “Hearts On Fire”, som blev svenska damcurlinglandslagets signaturlåt på vägen mot OS-guld fyra år senare. Samma år framträdde bandet under öppningsceremonin för friidrotts-EM i sin hemstad.


LANCER: Med stundande 10års-jubileum för debutskivan är bandet snart aktuella med sin 4:e fullängdare, som blir den första med nya sångaren Jack L Stroem och trummisen Pontus Andrén.

Senaste skivan ’Mastery’ släpptes på Nuclear Blast & med den i bagaget gjorde bandet 23 gig på 30 dagar ute i Europa tillsammans med just HammerFall. Lancer hann även med en sväng till Japan för ett utsålt gig på Astro Hall i Tokyo, för att senare komma hem och avsluta sommaren på Sabaton Open Air.

Nu är bandet äntligen tillbaka på hemmaplan i Karlstad! Det blir en fantastisk kväll med melodisk metal!


 

Mer information

När: Lördag 25 mars
Tid: Dörrar till konsertlokal: 18.00 | Stagetime fr 19.00
Ålder: 18år
Biljett: 395sek + avg
Förköp: Via Tickster.com, Ticketmaster.se & Scalateatern i Karlstad på tele: 054-190080.