Live på stora scen

Dismember + Mass Worship

Biljetter
Datum
13 oktober
Plats
Stora scenen

Metal Clüb & Nöjesfabriken presenterar exklusiv klubbspelning med legenderna i DISMEMBER i sin original-lineup!


Support: MASS WORSHIP


DISMEMBEr
Att säga att bandet är kolosser inom svensk döds är snudd på underdrift. Faktum är att de, vid sin start 1988 var med och lade fundamentet som hela genren idag står på. Swedish Death Metal är ett välkänt begrepp världen över, hyllat för sitt explicita sound.

Dismember utgör tillsammans med Entombed, Grave och Unleashed ”the big four” inom genren. Urfäderna. Att kalla Dismember kolosser inom svensk döds är alltså snudd på underdrift. Ni som vet ni vet.

Vi behöver säkert inte skriva spaltmeter om vilken milstolpe albumet ”Like An Ever Flowing Stream” är inom de internationella extremmetal-kretsarna. Vi behöver nog inte heller påminna er om att låten ”Skin Her Alive” fick bandet att hamna i brittisk domstol tack vare den råa texten.

Mycket har hunnits med under bandets långa karriär och 2011 valde de att gå isär. Uppbrottet varade i nästan tio år men för en tid sedan bestämde de sig för att återigen väcka besten till liv. De har sedan återföreningen varit selektiva och relativt sparsamma med spelningar, vilket gör att det känns extra andaktsfullt att få välkomna dem, i sin original-lineup till Nöjesfabrikens scen i oktober!


MASS WORSHIP
Bandet vars genreöverskridande sätt att addera djup och en fruktansvärd tyngd till det redan framstående skandinaviska metalsoundet rönt stora framgångar sedan de startade år 2018. De rör sig ohämmat mellan klassisk och teknisk döds, blandar nonchalant in progressiv doom/sludge och toppar det hela med en punkig attityd.

Mass Worship gör vad fan de vill, tack och lov för det. Senaste albumet ”Portal Tombs” släpptes förra året och landade på många välkända skribenters årsbästalistor världen över.

Vi ses framför kravallen!


 

Mer information

När Fredag 13 Oktober
Tid Dörrar till konsertlokalen 21.00 | Stagetime fr. 22.00
Ålder 18+
Biljett Från 195sek + avg
Förköp Via Tickster.com, Ticketmaster.se och Scalateatern på tele 054-190080