Live

UNO SVENNINGSSON – Dinner Show

Biljetter
Datum
18 november
Plats
Mässhallen

Ett helt nytt koncept ser dagens ljus på Nöjesfabriken. Vår digra Mässhall med det största utrymmet där julshower och andra evenemang med sittande publik har avlöst varandra ger nu plats åt vår nya satsning; Nöjesfabriken Dinner Shows. Här står tallriken lika mycket i fokus som våra välkända artister. Vår nya köksmästare Johakim Staf erbjuder månad för månad nya spännade menyalternativ där råvaran och smakerna sätts främst. Du som gäst avnjuter middagen innan konserten startar och sitter sen kvar vid bordet under kvällens konsert. 

MENY Dinner Show
2-rätters med kaffe & kaka
På scen: Uno Svenningsson
I köket: Johakim Staf

Förrätt: Sotad Fröyalax med Palsternackspannacotta. Serveras med dillsallad och salsa verde
Varmrätt: Mjukbakad och kafferubbad ryggbiff. Serveras med Sichuanpepparsås och sotad potatis
Avslutning: Kaffe & hembakt kaka

Veganskt alternativ förrätt: Saltbakad morot med Palsternackspannacotta. Serveras med dillsallad och salsa verde
Veganskt alternativ varmrätt: Zucchinilindad och mjukbakad rotselleri med bönstomp. Serveras med sotad potatis och citrusaioli.


UNO SVENNINGSSON

En av vårt lands mest uppskattade artister och med en låtskatt av rang behöver kanske ingen närmare presentation. Men, för den som behöver friska upp minnet så påminner vi om att Uno Svenningsson har varit yrkesmusiker i mer än halva sitt liv. Det var tillsammans med bandet Freda’ som Unos resa började – efter bara tre-fyra gig prydde de plötsligt helsidor i Sveriges största tidningar. Det stora genombrottet kom med singeln ”Vindarna”, och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Vi hoppar till sommaren 2019, Uno fyllde 60 år samt var ute på en turné och firade dessutom 25 år som soloartist genom att bjuda på tre exklusiva jubileumskonserter i Stockholm, Göteborg och Hamburgsund. Under oktober månad 2019 tog han över scenen på Strandvägen 1 och gjorde ett 20-tal unika spelningar tillsammans med musikanterna Stefan Olsson och David Lindvall.

Uno är aktuell med flera nya singlar, ”När natten Lindar sig runt mig” kom 15 maj innan sommaren och 11 september kom första singeln ”Öppna mina ögon” från det sprillans nya albumet ”Österlen” som släpps den 27 november. Nyligen släpptes singel nr 2 från den annalkande skivan – med namnet ”Tom Bombadill”.

Just nu sitter Uno i studion och skriver ny musik som släpptes i vår och fortsättningsvis under hela 2020.


Köksmästare – johakim Staf

I köket basar Nöjesfabrikens nya köksmästare Johakim Staf som senast det begav sig gjorde restaurang Kaijsers på Kungsgatan i Karlstad känt för sina stora smakupplevelser. Med fina omnämnanden och rekommendationer i b.la White Guide tar sig nu Jocke an fabrikens kök. Fortfarande med samma noggrannhet sett till råvaror och smak.

Nedan ser vi kvällens förrätt; Sotad Fröyalax med Palsternackspannacotta som serveras med dillsallad och salsa verde. Vi ser också varmrätten som denna afton består av en mjukbakad och kafferubbad ryggbiff, serverad med Sichuanpepparsås och potatisstubbe. (veganskt alt ej på bild)


BOKNING AV BILJETTER
Bokning av biljetter sker sällskapsvis. Du gör din bokning på tickster.com (via länken är ovan) och väljer hur många ni är i sällskapet. Du väljer samtidigt vilket matalternativ ni önskar för kvällen. Som sällskap köper ni biljetter till ert bord för kvällen. Bordet rymmer 4-6 personer. För att kunna genomföra kvällen på ett säkert och på ett så proffsigt sätt som möjligt med hänsyn till de nya restriktionerna kring Covid-19 ber vi dig om ökad förståelse för vårt bokningsupplägg av bord och sällskap.

SÄKERT ARRANGEMANG
Alla evenemang genomförs i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Besökarens säkerhet är av högsta vikt och prioritering. Detta innebär vissa restriktioner.

  • Ett sällskap per bord. Du kan boka bord från 4 personer och uppåt. Sällskapet får ett eget bord (inga långbord) med ordentligt avstånd från andra sällskap.
  • Insläpp i lokalen genomförs med avstånd mellan varje sällskap, med varierad ankomsttid.
  • Utsläpp genomförs med avstånd mellan varje sällskap. Vi har utökat antal utgångar från Nöjesfabriken för att minimera ev trängsel.
  • Extra garderober för att minska köbildning
  • Extra värdar för att hjälpa till vid in- och utsläpp och vid toaletter. Värdarnas uppgift är också att leda sällskap till sitt bord.
  • Tydliga stationer med handsprit, bland annat i barer, garderober och vid hovmästarpulpeten.
  • Utökad städning av våra utrymmen. Toaletterna är unisex för att minska köbildning.
  • Riskbedömning utförs regelbundet utifrån Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkares rekommendationer.
  • Vi följer självklart aktuella riktlinjer för restaurang/servering
  • All dryck beställs vid bordet, då barförsäljning just nu inte är tillåtet.

VAD GÄLLER FÖR MIG SOM GÄST?
Stanna hemma om du har sjukdomssymptom. Vi uppmanar alla som planerar att delta i våra evenemang att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hygien och smittspridning. I våra mail inför ditt besök, informerar vi om vilka åtgärder vi gjort på arenan för att skapa utökad säkerhet och påminner återigen om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nöjesfabrikens personal
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och låter ingen personal komma till jobbet med sjukdomssymtom. Vi är också extra noga internt med vår hygien.

Mer information

När Onsdag 18 november

Biljetter Släpps fredag 16 oktober kl.10.00

Bra att veta! Endast sittande matgäster

Bokning Du bokar sällskapsvis, från fyra personer och uppåt

Biljettpris Bakre Parkett 795 kr // Mitten Parkett 895 kr // Främre Parkett 995 kr

Säkra evenemang under Covid-19 Läs mer