Live

Lisa Nilsson – Dinner Show

Biljetter
Datum
18 december
Plats
Mässhallen

Ett helt nytt koncept ser dagens ljus på Nöjesfabriken. Vår digra Mässhall med det största utrymmet där julshower och andra evenemang med sittande publik har avlöst varandra ger nu plats åt vår nya satsning; Nöjesfabriken Dinner Shows. Här står tallriken lika mycket i fokus som våra välkända artister. Vår nya köksmästare Johakim Staf erbjuder månad för månad nya spännade menyalternativ där råvaran och smakerna sätts främst. Du som gäst avnjuter middagen innan konserten startar och sitter sen kvar vid bordet under kvällens konsert. 

MENY Dinner Show
2-rätters med kaffe & kaka
På scen: Lisa Nilsson
I köket: Johakim Staf

Förrätt: Sotad Fröyalax med Palsternackspannacotta. Serveras med dillsallad och salsa verde
Varmrätt: Mjukbakad och kafferubbad ryggbiff. Serveras med Sichuanpepparsås och sotad potatis
Avslutning: Kaffe & hembakt kaka

Veganskt alternativ förrätt: Saltbakad morot med Palsternackspannacotta. Serveras med dillsallad och salsa verde
Veganskt alternativ varmrätt: Zucchinilindad och mjukbakad rotselleri med bönstomp. Serveras med sotad potatis och citrusaioli.


LISA NILSSON

Lisa Nilsson / Mattias Torell / Mats Bergström Presentation
Trion med Lisa Nilsson på sång och slagverk samt de två gitarristerna Mattias Torell och Mats Bergström har ett återkommande samarbete.

Repertoaren har sitt centrum i Lisas gedigna låtskatt som här framförs i i nya arrangemang och tolkningar, men musiken spänner även över svensk visa, jazz, och brasiliansk bossa nova.

Mattias Torell har spelat och turnérat med Lisa Nilsson allt sedan inspelningen av genombrottsskivan Himlen Runt Hörnet 1992. Han är även medkompositör till flera av hennes låtar. Mats Bergström och Lisa Nilsson har spelat ihop i flera olika sammanhang och har även ett samarbete som ledamöter i prisnämnden för Olle Adolphsons Minnespris.

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album ”Himlen runt hörnet”, och har under åren kombinerat sitt artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två kritikerrosade huvudroller på Stockholms Stadsteater (”Chicago”, ”Next to normal”) och har även gjort roller i flera spelfilmer, bland annat den danska långfilmen ”Gud taler ud” (2017). Våren 2019 förgyllde Lisa kvällarna för fler än 30 000 besökare då hon var på Nordenturnén ”Himlen runt hörnet 25 år” och i våras debuterade hon med den egna föreställningen ”Kvinnan som är jag”.


Köksmästare – johakim Staf

I köket basar Nöjesfabrikens nya köksmästare Johakim Staf som senast det begav sig gjorde restaurang Kaijsers på Kungsgatan i Karlstad känt för sina stora smakupplevelser. Med fina omnämnanden och rekommendationer i b.la White Guide tar sig nu Jocke an fabrikens kök. Fortfarande med samma noggrannhet sett till råvaror och smak.

Nedan ser vi kvällens förrätt; Sotad Fröyalax med Palsternackspannacotta som serveras med dillsallad och salsa verde. Vi ser också varmrätten som denna afton består av en mjukbakad och kafferubbad ryggbiff, serverad med Sichuanpepparsås och potatisstubbe. (veganskt alt ej på bild)


BOKNING AV BILJETTER
Bokning av biljetter sker sällskapsvis. Du gör din bokning på tickster.com (via länken är ovan) och väljer hur många ni är i sällskapet. Du väljer samtidigt vilket matalternativ ni önskar för kvällen. Som sällskap köper ni biljetter till ert bord för kvällen. Bordet rymmer 4-6 personer. För att kunna genomföra kvällen på ett säkert och på ett så proffsigt sätt som möjligt med hänsyn till de nya restriktionerna kring Covid-19 ber vi dig om ökad förståelse för vårt bokningsupplägg av bord och sällskap.

SÄKERT ARRANGEMANG
Alla evenemang genomförs i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Besökarens säkerhet är av högsta vikt och prioritering. Detta innebär vissa restriktioner.

  • Ett sällskap per bord. Du kan boka bord från 4 personer och uppåt. Sällskapet får ett eget bord (inga långbord) med ordentligt avstånd från andra sällskap.
  • Insläpp i lokalen genomförs med avstånd mellan varje sällskap, med varierad ankomsttid.
  • Utsläpp genomförs med avstånd mellan varje sällskap. Vi har utökat antal utgångar från Nöjesfabriken för att minimera ev trängsel.
  • Extra garderober för att minska köbildning
  • Extra värdar för att hjälpa till vid in- och utsläpp och vid toaletter. Värdarnas uppgift är också att leda sällskap till sitt bord.
  • Tydliga stationer med handsprit, bland annat i barer, garderober och vid hovmästarpulpeten.
  • Utökad städning av våra utrymmen. Toaletterna är unisex för att minska köbildning.
  • Riskbedömning utförs regelbundet utifrån Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkares rekommendationer.
  • Vi följer självklart aktuella riktlinjer för restaurang/servering
  • All dryck beställs vid bordet, då barförsäljning just nu inte är tillåtet.

VAD GÄLLER FÖR MIG SOM GÄST?
Stanna hemma om du har sjukdomssymptom. Vi uppmanar alla som planerar att delta i våra evenemang att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring hygien och smittspridning. I våra mail inför ditt besök, informerar vi om vilka åtgärder vi gjort på arenan för att skapa utökad säkerhet och påminner återigen om att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nöjesfabrikens personal
Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och låter ingen personal komma till jobbet med sjukdomssymtom. Vi är också extra noga internt med vår hygien.

Mer information

När: Fredag 18 december

Var: Mässhallen

Biljetter: Bakre Parkett 795 kt // Mitten Parket 895 kr // Främre Parkett 995 kr

Bra att veta: Endast sittande matgäster. Biljetter köps sällskapsvis, från 4 personer och uppåt.

Säkra evenemang under Covid-19 Läs mer