search close

Exklusivt och intimt med John Holm

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna har efter mångårig tystnad ställt sig i rampljuset igen. Den 17 november öppnar Nöjesfabriken upp sin femte konsertscen. ”På Bar Teatral kommer vi erbjuda konserter i det mindre och mer intima formatet och med en kapacitet på 150 personer” säger Olle Nilsson på NöjesfabrikenObs! Endast 150 biljetter släpps till konserten. Konserten hålls på Bar Teatral som du kan läsa om här

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes. Sommaren 2017 följde John upp detta med en mindre sommarturné på väl valda spelplatser.

John Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Inom snar framtid kommer en samlingsskiva med John Holm och en dokumentär om honom spelas för tillfället in. Han är även aktuell med en duett på Per Gessles andra soloalbum som släpps inom kort. Konceptet för konserten är detsamma som tidigare konserter under Johns återtåg: avskalat och sparsmakat.

Sättningen den 17 november blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr samt Johns son Alex på munspel.

 

17 nov
Bar Teatral

När Fredag 17 nov

Var Bar Teatral, Nöjesfabriken

Tider Insläpp 19.00

Biljettpris 260 + avg

Notera Endast 150 biljetter släpps till denna konsert

Förköp tickster.com, ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad