search close

Disfear + Wolfbrigade + Cut Up

Metal Clüb presenterar en kväll med d-takt, crust och döds!

Disfear, ett utav Sveriges största d-beat band, har sedan skivsläppet ”Live The Storm” funnits med på Karlstad Metalcoholics önskelista över band att boka. När de äntligen gav ifrån sig livstecken efter några års dvala var vi inte sena att jaga rätt på en bokning! Wolfbrigade sedan släppte en så brutalt bra platta under 2017 att de genast seglade upp som fokusakt. När det sedan kan avrundas med våra lokala hjältar i Cut Up känns kvällen komplett; Det här blir en cross-genre spelning som krossar det mesta!


DISFEAR: Talrika är banden som låtit sig inspireras av fyra snubbar från Stoke-upon-Trent i England. Discharge förvandlade punken från skotsksrutigt, snorgrönt och bondageballt mode till svartvit desperation. Den kompromisslösa nihilism – “noise, not music” – som Discharge malde fram gjorde starkt intryck på den svenska punkscenen. Men de svenska dis-banden ska inte ses som bleka kopior. Den skinande blanka tryckkokare i rostfritt stål som kallas Sverige är grogrund för ett ännu argare sound. Hög ångestfaktor?

Disfear bildades 1989 i Nyköping som Anti-Bofors. Sedan den Tomas Skogsberg-producerade genombrottsplattan “A Brutal Sight Of War” har Disfear släppt tre fullängdare, genomfört turnéer i sällskap med D.R.I. och GBH, gjort talrika festivalspelningar och stormat fram längs Europas motorvägar för att hinna med färjan till nästa gig (another tube of super glue). År 2004 besegrades USA och det var också däröver som nya plattan kom till. “Live The Storm” spelades in 2007 hemma hos Kurt Ballou (Converge) och är Disfears bästa alster någonsin. Det kompromisslösa manglandet har på intet vis mildrats, men väl fått fler dimensioner och slår nu åt alla håll.
Kom ihåg att “Live The Storm” är som alla andra rasande naturfenomen – man har bara att böja sig!


WOLFPACK: Bandet kom tillbaks med full kraft när de släppte ”Run with the hunted” under 2017; Första plattan på fem år med hederlig D-taktscrust, grym sång och medryckande gitarrslingor som även får metalheads att kapitulera!

Ursprungligen bildat i Mariestad som Wolfpack på 1990-talet med anor ur pionjärerna Anti Cimex. Ensemblen har ändrat namn och medlemmarna har bytts ut men kvar står den höjda näven, aggressionen och d-takten när kvintetten ogenerat spottar ut sig glödgat hat och opolerad ilska. De senaste släppen innehåller en hel del passningar till hårdrockens mer extrema genres vilket gjorde att vi fick upp ögonen för bandet på allvar. Lykantropisk punk när den är som bäst!

CUT UP: Med en diger bakgrund inom scenen och en grymt bra debut 2015 föll så gott som samtliga fans utav brutal och köttig dödsmetal in i unison hyllningskör! Med den efterlängtade uppföljaren ”Wherever They May Rot” visade dom än en gång hur slaktaryxan dras i kombination med två vokalister och blästrande trummor; 2017 har inneburit ett veritabelt blodbad från start till mål för bandet som siktar mot toppen!

Deras första besök fick nästan väggarna på fabriken att rämna. Kommer bandet att gå till historien som de som jämnar den gamla industrilokalen till marken 2018? 

 

 

 

26 Jan
Lilla scenen

När: Fre 26 jan

Tid: 21.00-02.00

Ålder: 18år

Biljett: 250sek + avg

Förköp: Tickster.com, ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad