search close

Daniel Romano + Lykantropi

Den 26 oktober kommer Daniel Romano tillbaka till Club Pebbles!

Förra sommaren hade vi nöjet att ha honom hos oss vilket resulterade i att han spelade in det nya albumet ”Modern Pressure” i en stuga i Värmland. Som kvällens support ser vi de lokala hjältarna Lykantropi som bjuder på hypnotiserande vargarock. En afton att minnas och inte missa!

Värmland, berättelsernas vagga. Har du en gång hänförts av det vackra men ack så märkliga landskapet är det svårt att inte leta sig tillbaka. Det är precis vad Daniel Romano gjorde. Under några varma sommarveckor spelades hans nya album ”Modern Pressure” in i en avskild timmerstuga i Finnsnäs strax utanför Karlstad. Daniel, tillsammans med Kenneth Meehan, skapade magiska musikaliska verk där ute i den Värmländska tomhetens klang. Där skogen aldrig är vad den tycks vara!

Daniel Romano släppte 19 maj sitt sjunde soloalbum ”Modern Pressure” via New West Records. Med föregångaren ”Mosey” började Romano leta sig bort från den klassiska countryn till ett 60-tals poppigt Jane Birkin blandat med rock´n´roll, hjärtekross och Morricones spagettiwestern. ”Modern Pressure” är den nutida, lilla människans skildring. En skildring som bottnar i ett kvävande rop på revolt. I en fortsatt 60-talsvibe sätter Romano denna gång lyssnaren i ett drömlikt tillstånd omringad av Dylans lyricism, country och retropräglade gitarrslingor i ett psykedeliskt paket som ifrågasätter den moderna människans persona och varande. Med ”Modern Pressure” murar Romano sitt sound och tar vid där ”Mosey” slutade och för oss till en framtid i nutiden med nostalgiska återblickar.

Modern Pressures premiärsingeln ”Roya” släpptes via Vice i början av 2017 och beskrevs som “a dreamy, laid back head-nodder featuring shuffling shakers, jangly tambourine, and ever-present, slinking guitar lines.” FLOOD Magazine släppte andra singeln ”When I Learned Your Name,” och menade att ”Daniel Romano sings like Adam Granduciel, plays guitar like a member of Thin Lizzy, and writes songs like Wilco at their power-poppiest”.

Liksom alltid står Romano som ensam skapare bakom sina verk. När vi idag landar i hans sjunde album har Romano hunnit bli flerfaldigt nominerad för Polaris Music Prize och Juno för att nämna några och vi kan skåda en rutinerad artist som sedan barnsben haft musiken i blodet. En stjärna som lyser starkare och starkare för varje album han skapar.

Lykantropi kan med sin hypnotiska, drömska och 70-talsgungande hänföra var och varannan. Deras debutskiva har fått lysande recensioner och bör lyssnas och ävenupplevas live. Lykantropi fick tidigt fina ord från Sweden Rock Magazine ”Dra mig baklänges till det tidiga 70-talet vad Lykantropi är ljuvliga” säger chefredaktör Martin Carlsson. ”Urstarkt självbetitlat debutalbum” enligt Mats Rydström.

 

 

26 Oct

När: To 26 okt

Tid: Dörrar 19.00 * Stagetime från 20.00

Ålder: 18år

Biljett: 195sek + avg

Förköp: Tickster.com, ticketmaster.se och på Scalateatern i Karlstad

Biljettförsäljningen är stängd. Detta evenemang har redan varit.