search close

Vi vill erbjuda en middag med samtalet i fokus

Mobiltelefonerna tar bara större plats i våra liv. Inte ens när vi äter kan vi vara utan dem längre. Ett fenomen som vi på Cava42 tagit fasta på när vi som första restaurang i Sverige erbjuder mobilgarderob. Se reklamfilmen här på vår Facebook eller scrolla till längst ned på sidan.

”Vi vill absolut inte ha ett mobilförbud. Däremot uppmanar vi och erbjuder våra gäster att testa att äta en middag utan sina telefoner. Något som de kanske inte har gjort på länge”, säger Olle Nilsson, marknadsansvarig på Nöjesfabriken och som är ansvarig för satsningen på Cava 42. 

Att koppla ner och att välja bort teknik har blivit en het trend. Något som inte är märkligt med tanke på hur användandet av mobiltelefonen har utvecklats de senaste åren. Enligt en undersökning från 2014 gjord av Tecmark i London plockar en vanlig person upp sin telefon över 215 gånger per dag. Och över tre timmar och sexton minuter spenderas framför telefonen varje dag.

”Belöningen är mycket större än bara rabatten. Vi vill att en middag på Cava 42 ska vara en stund då man verkligen umgås, får tid till varandra och där samtalet är i fokus. Mobilgarderoben är vårt sätt att ge lite hjälp på traven”, säger Olle Nilsson.

Rent praktiskt hissas telefonen upp i en liten påse som hänger ovanför bordet. Enligt Olle Nilsson har gästerna som testat mobilgarderoben bara reagerat positivt. Läs här om gästerna upplevelse på nwt.se 

De sällskap som testar på mobilgarderoben får 15% rabatt på maten. Så om du gillar att facebooka under middagen får du klara dig utan rabatt på Cava 42. Välkomna till en lite trevligare middag!

Tv och tidningar om mobilgarderoben
SVT gör inslag om mobilgarderoben
Här kan du kolla Tv4’s inslag om vår garderob
Läs här i Expressen
Aftonbladet uppmärksammar mobilgarderoben
Hör vår marknadsansvarige Olle Nilsson prata om  mobilgarderoben i P4 Värmland
Här hittar du en artikel i NWT som uppmärksammar vår nya idé

 

 

Boka direkt här!

Från @nojesfabriken

 • Vi nrmar oss julkonserten med Weeping Willows Det finns nuhellip
  1 dag ago by nojesfabriken Vi närmar oss julkonserten med Weeping Willows. Det finns nu ett fåtal biljetter kvar.
 • Kp en konsertbiljett i tidig julklapp till ngon du tyckerhellip
  1 vecka ago by nojesfabriken Köp en konsertbiljett i tidig julklapp till någon du tycker om. Förfesta in julen med  @thesoundsband  och  @palehoney  den 15 dec. Det blir rock’n roll under julkulorna det. 295 kr biljetten! Hurra!  #n öjesfabriken  #karlstad 
 • Samtidigt som vi roddar fr julshowshelg nummer tv inne ihellip
  2 veckor ago by nojesfabriken Samtidigt som vi roddar för julshowshelg nummer två inne i Mässhallen är det full rulle i Stora Eventhallen. Här pratas det besöksnäring, minglas och applåderas. Och du här inne var det ju fullt ös i fredags med både Danko Jones och Millencolin. Det är allt en bra lokal att ha det här.  #m ötenpånöjes
 • Det r mndag och hthag gr sig redo fr vggenhellip
  3 veckor ago by nojesfabriken Det är måndag och  @h .thag gör sig redo för väggen. Henrik kommer tolka en del av fabrikens historia. Den delen då Karlstads Mekaniska Werkstad fyllde byggnaden med liv.
 • hthag vet hur en slipsten ska dras Det hr rhellip
  3 veckor ago by nojesfabriken  @h .thag vet hur en slipsten ska dras. Det här är drygt fyra timmars jobb. Vi säger shit pommes frites alltså. (Uttalas ”shitt påmmfritt” och ska förstärka känslan av att bli lite överraskad)
 • Carlstad Rock Revival Band r p plats och repar infrhellip
  3 veckor ago by nojesfabriken Carlstad Rock Revival Band är på plats och repar inför årets julshowspremiär nu på fredag. Tre helger i rad och sen är det dags för  @thesoulcompany  att ta över fabriken den 16 dec, tätt följda av Weeping Willows den 22 dec. Flera utsålda datum. Kolla webben när det kan passa dig att förfesta in julen här hos oss.  #n öjesfabriken  #julshow   #jul   #weepingwillows   #carlstadrockrevivalband   #julbord   #karlstad 
 • Ikvll! Frst ut r Danko Jones 2100 sharp Missa nuhellip
  3 veckor ago by nojesfabriken Ikväll! Först ut är Danko Jones. 21.00 sharp. Missa nu inte detta för guds skull.  #dankojones   #discharge   #mob47   #millencolin 
 • Ett klassiskt tisdagsmte p fabriken Ulle hade fr vrigt medhellip
  1 vecka ago by nojesfabriken Ett klassiskt tisdagsmöte på fabriken. Ulle hade för övrigt med sig en hel påse med Daim. De flesta tävlade om vem som åt minst.
23 March Tomas Andersson Wij
14 March, Bar Teatral Dan Reed + Danny Vaughn
10 February Uno Svenningsson
16 March Apocalyptica
23 February, Stora scenen Moneybrother